HNL

Oreščanin: Slatka i teška pobjeda nad Lokomotivom

Foto: Marko Prpić / Pixsell

HAJDUK je golom Jaira u 80. minuti srušio Lokomotivu u Kranjčevićevoj u 29. kolu Prve HNL. Pobjedom u Zagrebu momčad Siniše Oreščanina približila se trećeplasiranom Osijeku na tri boda u borbi za Europu.

>>> LOKOMOTIVA - HAJDUK 0:1 Jairo junak Splićana u dvoboju za Europu

>>> Hajdukov junak: Uvijek smo samouvjereni

"Slatka i teška pobjeda. Čestitam i Lokomotivi na korektnoj utakmici, ali mislim da našoj pobjedi nema nikakvog prigovora. Mi imamo proces koji traje, nismo ni u euforiji, neke stvari ni danas nisu bile dobre. Plan B je da budemo vertikalni, da dolazimo s više igrača u završnicu. Međutim, današnja pobjeda nam samo daje poticaj da smo na dobrom putu", jasan je Oreščanin.

"Danas smo bili strpljivi, igrali smo 90 minuta. To je bila jedna kvalifikacijska utakmica, pod navodnicima, ima još jako puno do kraja. Malo ćemo se proveseliti i opet idemo dalje."

Hajduk stigao do pobjede nakon poraza od Dinama na Poljudu te remija bez golova s Osijekom, koji nije pobjegao na ljestvici.

"Poslije Osijeka smo bili nezadovoljni jedan dan pa smo to prespavali i analizirali. Tu smo, šuljamo se, blizu smo. Da nam je netko, prije nego što smo krenuli, dao da prije Uskrsa budemo u ovoj situaciji, mislim da bismo to objeručke prihvatili", zaključuje strateg Hajduka. 

Pročitajte više