mislav oršić

Oršić: Ne mogu sakriti da sam htio u Burnley. Tko je igrao nogomet, razumije

Foto: Epa

ODMAH nakon što je potpisao novi ugovor s Dinamom, Mislav Oršić dao je zanimljivu izjavu o ponudi engleskog Burnleyja, koju ipak nije prihvatio.

"Današnji dan poseban je trenutak za mene. To je potvrda svega što sam pružio klubu u protekle tri i pol godine. Kroz nekoliko posljednjih dana osjetio sam nešto što ni u najljepšim snovima nisam mogao očekivati, takvu želju ljudi u klubu kao i navijača da ostanem u Dinamu, u klubu za koji navijam od svog rođenja. Od srca im svima zahvaljujem na tome.

''Bio sam spreman pomoći Burnleyju''

Isto tako, moram se osvrnuti na ponudu Burnleyja. Ne mogu sakriti niti želim demantirati moju želju za prelaskom u engleski klub. Premier liga je vrh ligaškog nadmetanja u svijetu. Bio sam spreman dati sve od sebe da pokušam pomoći Burnleyju da i sljedeće godine igra Premier ligu. Tko god je igrao nogomet ili je aktivan navijač i pratitelj nogometa razumije o čemu pričam.

Idemo po naslov! Dat ću sve od sebe do zadnje sekunde boravka u klubu, kao što sam davao do sada. Nogomet i moja karijera su apsolutni primjer da je u nogometu sve moguće, snovi se ispunjavaju ako daješ sve od sebe, bez obzira na prepreke. Nema predaje", rekao je Oršić.

Podsjetimo, Oršić je u siječanjskom prijelaznom roku bio blizu transfera u Burnley, no ponuda engleskog prvoligaša je na kraju odbijena.  Nakon što se danima pisalo o njegovu odlasku u Burnley, a Englezi tvrdili da je transfer težak oko deset milijuna eura praktički gotov, Dinamo je odlučio da neće prodati svojeg ponajboljeg igrača.

Englezi su ga jako željeli, ali Dinamo je odbio ponudu 

Burnley je bio i više nego ozbiljno zainteresiran za Oršića, osobito nakon što je Chrisa Wooda prodao Newcastleu. Sean Dyche tražio je jednog krilnog napadača i jednu špicu, a Oršić im je financijski bio vrlo povoljan budući da bi za takvog igrača iz Premier lige morali platiti najmanje dvostruko više.

Navodno je Burnleyjev predsjednik stigao u Zagreb na pregovore s Dinamom kako bi finalizirao transfer, ali od svega nije bilo ništa. Dinamo je odlučio zadržati Oršića barem do kraja ove sezone, u kojoj će se ozbiljno s konkurentima boriti za naslov prvaka.

Oršić je u Maksimir došao u ljeto 2018. godine za samo milijun eura iz korejskog Ulsana i u 168 utakmica za Dinamo zabio je 67 golova uz 31 asistenciju. Navijači najviše pamte njegove hat-trickove, prvo Atalanti u Ligi prvaka, a prošle sezone Tottenhamu u povijesnoj pobjedi 3:0 u osmini finala Europa lige.
 

Pročitajte više