HNL

Oršića i razrednik poziva da ostane u Dinamu: Neću ti zamjeriti što god odlučiš

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

POSLJEDNJIH nekoliko dana puno se priča o mogućem odlasku Mislava Oršića iz Dinama. Engleski prvoligaš Burnley jako želi do kraja mjeseca svoju momčad pojačati krilnim napadačem Dinama i pregovori su u tijeku. Ishod bi trebao biti poznat u sljedećih nekoliko dana.

Navijači Dinama ne žele da Oršić ode, usprkos tome što je na stolu navodno izdašna ponuda od oko osam milijuna eura i to su jasno dali do znanja kada su sinoć otišli pred Oršićevu kuću i tamo mu ostavili transparent kojim ga traže da ostane u klubu.

Posvetio mu status

Jedan od navijača Dinama koji želi Oršićev ostanak je i njegov bivši razrednik, a danas saborski zastupnik Mosta, Marko Sladoljev. On je na Facebooku objavio status posvećen Oršiću koji prenosimo u cijelosti i bez ispravaka.

"Mislav Oršić je došao u moj razred u osmom razredu. Dječak pristojan, dobro odgojen i sa čvrstom odlukom da postane vrhunski nogometaš. Roditelji su cijenili školu i nisu bili jedni od onih koji su u svom djetetu vidjeli budući izvor prihoda već su poštovali njegovu odluku i bili su svjesni da mu ljubav prema nogometu ne mogu uskratiti.

Kao razrednik bio sam podrška i nastajao sam krpati rupe u školskom sustavu koji nije prepoznao vrhunske sportaše ili glazbenike i njihovu žrtvu pohađanja dvije škole. Mislav je imao treninge svaki dan, nekada i dva puta dnevno, teško mu je bilo uskladi sve te obveze. Međutim uz podršku ravnatelja i ostalih profesora uspjelo se.

Nedavno sam Mislava sreo u kvartu sa bebom. Nije se promjenio, isti je onaj skromni dečko iz zadnje klupe. Zato Mislave što god odlučiš neću ti zamjeriti. Ja bih volio da ostaneš jer si unosio barem malo svjetla u naše živote kada bi pogađao rašlje protivničkih klubova. Kad se budeš vraćao mi ćemo biti na istom mjestu sa podignutim rukama i pjesmom Činiš me sretnim kad tužno je!" napisao je.

Pročitajte više