Osakaćeni Hajduk jedva do boda u Čakovcu

HAJDUK je na svom trećem ovosezonskom gostovanju uspio postići prvi gostujući gol koji je bio dovoljan tek za osvajanje jednog boda.

Hajdukovci su razbijeni već u 19. sekundi utakmice, lopta je odmah nakon izvođenja s centra našla put do kaznenog prostora gdje je Šaranović glavom smješta u Balićevu mrežu. Splićanima je nakon primljenog pogotka bilo potrebno više od 20 minuta da konsolidiraju svoje redove i preuzmu inicijativu na terenu, ali njihove akcije bile su bezidejne i većinom bezopasne po gol Međimurja.

Domaćini su se, pak, brzo povukli u obranu s namjerom da sačuvaju rezultat postavljen na samom početku susreta, u čemu su uspijevali sve do 90. minute utakmice kad je Rubil napokon uspio jednu odbijenu loptu smjestiti u mrežu Čakovčana. Hajduku je sigurno pomogla i činjenica da su posljednjih desetak minuta igrali s igračem više, nakon što je prvi vratar Međimurja, Bašić, isključen jer je namjerno igrao rukom izvan svog kaznenog prostora.

Ipak, ni igrač više nije bio dovoljan Splićanima da utakmicu potpuno okrenu u svoju korist. Iako je Hajdukovcima nedostajalo čak osam standardnih igrača, to se teško može iskoristiti kao izgovor za ovako lošu igru i sad je već sasvim jasno da će Ivan Pudar na Poljudu imati još jako puno posla ukoliko želi doći i blizu ostvarenju zacrtanih ciljeva.

Gol za Međimurje već u prvoj akciji! Već u 19. sekundi Međimurje je povelo golom Šaranovića. Nakon što je Međimurje krenulo s centra, probijen je lijevi bok, a lopta je na desnu stranu ubačena prema Šaranoviću koji glavom odmah pogađa za vodstvo domaćina.

Najbolju priliku za izjednačenje imao je Rukavina u 10. minuti. Rukavina izvrsno prima dubinsku loptu Bartolovića i izlazi sam pred vratara Međimurja, no umjesto brzog udarca odlučuje se za dribling pa mu Bašić u padu skida loptu s nogu.

Još jednu dobru priliku imali su domaćini u 13. minuti. Asistent prvog gola Celiščak pucao je s 16 metara, ali Balić brani.

Linić je u kaznenom prostoru izvrsno proigrao Bartolovića koji se, pomalo sebično, odlučuje za udarac iako je drugoj stativi imao potpuno samog Rubila. Bartolović je bio u nezgodnoj poziciji za šut pa njegov udarac nije bio ozbiljna prijetnja po gol Međimurja.

Nakon 25. minuta igre domaćini su se povukli na svoju polovicu, a Hajduk preuzima inicijativu. Dobru priliku imao je Ljubičić nakon dodavanja Damjanovića, ali u njegovom udarcu nije bilo preciznosti.

U 33. minuti susreta igru je napustio Pandža, a ulazi Makaranin.

Do kraja prvog poluvremena ima još samo nešto više od pet minuta, a Hajduk se i dalje muči s Međimurjem. Splićani ne uspjevaju stvoriti pravu akciju kojom bi prošli kroz obranu Međimurja i čini se da će momčadi na odmor otići s rezultatom postavljenim već u 19. sekundi susreta.

U prvoj minuti sudačke nadoknade bilježimo očajnički udarac Buljata s 40. metara, ali ta je lopta lak plijen za vratara Bašića.

(poluvrijeme)

U drugi dio susreta Hajduk opet ulazi nesigurno pa su domaćini imali priliku za povećavanje vodstva, ali u zadnji je tren intervenirao Živković. U igru ulazi Mate Selak umjesto Darija Damjanovića.

Nakon što je Piškor propustio stopostotnu šansu pred golom Splićana krenula je kontra Hajudka iz koje je Rukavina postigao gol, ali svirano je zaleđe. Napadi Hajduka i dalje su bezopasni i bezidejni. Do kraja susreta ima još nešto više od pola sata, a Splićani i dalje ne nalaze nikakav put kroz obranu domaće momčadi.

Izvrsnu priliku za rješavanje utakmice imao je Šaranović, koji se našao u dobroj poziciji, ali predugo je otezao s udarcem pa su mu Hajdukovci uspjeli oduzeti loptu.

Nakon izvrsne dubinske lopte u 62. minuti Šaranović se našao sam pred vratarom Hajduka, ali Balićeva pravovremena intervencija spašava Splićane. Hajduk pokušava nešto preko brze kontre, ali ovoga je puta na mjestu vratar Bašić.

U 64. minuti izlazi Janjetović, a umjesto njega ulazi Samir Guro. Još jednu dobru priliku nakon centaršuta u kazneni prostor imao je Hajduk, ali u skoku je najveći Bašić.

U 65. minuti Rukavina proigrava Makarina, koji dobro prima loptu i odmah puca desnom nogom s desne strane, ali lopta je prozujala pokraj vratnice i izašla u gol aut. Odmah uzvraćaju i domaćini, Piškor izvrsno puca, ali Balić još jednom spašava svoju momčad.

Najboljim igračem Hajduka danas se pokazuje Balić, koji je još jednom morao spašavati svoja vrata nakon dobrog udarca Milardovića koji je pucao izvan kaznenog prostora. Pudar je u 73. minuti u igru uveo još jednog napadača, Čubrila, a iz igre će izaći Ljubičić.

Crveni karton za Međimurje. Igru je zbog igranja rukom van svog šesnaesterca u 86. minuti morao napustiti vratar domaćina Bašić, koji nije imao drugi način da spasi svoja vrata. U igru je ušao rezervni vratar Hajduka, a slobodni je udarac s ruba šesnaesterca neprecizno izveo Živković.

U 89. minuti priliku je imao Linić, koji snažno puca s 30 metara, ali lopta prolazi pokraj gola i izlazi u gol aut. 

Rubil spašava Hajduk. U 90. minuti izjednačujući gol za Hajduk postigao je Rubil. Nakon centaršuta Selaka lopta se odbila do Rubila koji je loptu s 15 metara udaljenosti smjestio u gol i tako je Hajduk tek na svom trećem gostovanju došao do prvog gostujućeg pogotka.

Hajduk i dalje pokušava pritisnuti, potpuno preokrenuti rezultat u sudačkoj nadoknadi, ali Linićev je centaršut bio previsok za Srđana Andrića. Posljednju priliku Hajduk je imao nakon udarca iz kuta koji je izveo Bartolović, ali čisti obrana Međimurja.

Sastavi:
MEĐIMURJE: Bašić, Habuš, Bratković, A. Silva, Štefulj, Darmopil, Milardović, Piškor, Celiščak, Šaranović, Peraica
HAJDUK: Balić, Pandža, Živković, Buljat, Andrić, Ljubičić, Damjanović, Linić, Rubil, Bartolović, Rukavina

Pročitajte više