HNL

OSIJEK - DINAMO 0:0 Livaković spasio Dinamo, Osijek bio bliže pobjedi

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U DERBIJU i prvoj utakmici četvrtog kola HNL-a Osijek i Dinamo u Gradskom vrtu odigrali su utakmicu bez pogodaka.

Nenad Bjelica u ovu utakmicu je ušao s 10 novih igrača u odnosu na susret protiv mađarskog Ferencvarosa ovog tjedna i to se osjetilo na Dinamovoj igri.

Osijek je bio taj koji je kontrolirao zbivanja na terenu, u jednom trenutku imao je čak 66% posjeda lopte, ali nije stvorio konkretnu prijetnju. Bočkaj je u 23. minuti poslao oštru loptu u kazneni prostor, stvorila se velika gužva, pokušao je Marić, ali pokušaj je završilo u bloku.

Dinamu se čekanje na kontru isplatilo u 31. minuti kada je Atiemwen krasno povukao kontru tri na dva. Uposlio je Majera koji dobro pronalazi Gavranovića koji ostaje u situaciji jedan na jedan, ali njegov udarac sjajno brani Ivušić.

Šest minuta kasnije Dinamo je ponovno imao veliku priliku, Atiemwen je ostao sam nakon ubačaja Mora sa sredine iz slobodnjaka s 40 metara, ali iz velike blizine Ivušić fenomenalno brani njegov pokušaj. Unatoč dvjema spomenutim prilikama, Dinamo nije ostavio dojam bolje momčadi, nego su prilike stigle iz pogrešaka Osječana.

Livaković spasio Dinamo u drugom poluvremenu

U drugo poluvrijeme hrvatski prvaci su ušli sjajno, ali ubrzo je Osijek postao puno bolja ekipa na terenu. U 59. minuti Livaković je obranio najbolji pokušaj na cijeloj utakmici. Bočkaj je ubacio loptu s lijeve strane, Mance je prekratak, ali Šorša u padu glavom sjajno puca u desni kut Livakovića koji fenomenalno jednom rukom sprječava siguran pogodak i pokazuje zašto je prvi izbor na golu hrvatske reprezentacije.

Dvije minute nakon toga dobro je pokušao Mance, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora završio je malo pokraj gola. Do kraja utakmice Marić je u 90. minuti mogao donijeti pobjedu domaćinima. Prekrasno je prevario cijelu obranu Dinama, a onda kada je trebao pucati vidio je uklizavanje Theophile-Catherinea koji nije napravio kontakt s njegovom nogom, ali se Marić svejedno bacio i zasluženo dobio žuti karton za simuliranje.

Osijek nakon ove utakmice ima 7 bodova, a Dinamo 10. Na prvom mjestu lige mogu ga prestići Hajduk i Rijeka ako u nedjelju upišu pobjede protiv Slavena i Gorice.

Sastavi:

Osijek: Ivušić, Kleinheisler, Majstorović, Mance, Lopa, Bočkaj, Šorša, Zaper, Škorić, Marić, Šutalo

Dinamo: Livaković, Pinto, Moubandje, Theophile-Catherine, Dilaver, Moro, Marin, Kadzior, Atiemwen, Majer, Gavranović

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više