Osijek i Zagreb podijelili bodove na Gradskom vrtu

OSIJEK i Zagreb su na Gradskom vrtu podijelili bodove odigravši neodlučeno 1:1. Igrači Ilije Lončarevića nisu uspjeli svladati Ćirine Pjesnike iako su vodili gotovo cijelu utakmicu nakon pogotka Pavličića još sa samog starta susreta. 

Zagreb je u 62. minuti iskoristio bolju igru i terensku nadmoć u drugom dijelu i preko Mensura Mujdže poravnao za konačni rezultat. U posljednjim trenucima susreta, ponajbolji pojedinac momčadi iz Kranjčevićeve, Dragan Stojkić, u nekoliko je navrata sjajnim reakcijama spašavao Zagreb od poraza.

Osijeku je ovaj rezultat donio šesto mjesto na tablici HNL-a nakon prvog dijela prvenstva što će im u nastavku osigurati jednu utakmicu više na domaćem terenu.

Osijek: Skender, Babić, Smoje, Stranatić, Višević, Vida, Todorčev, Hrnčević, Šolić, Primorac, Pavličić
Zagreb: Stojkić, Ivanković, Nadarević, Labudović, Kartelo, Čutura, Parlov, Brkljača, Mujdža, Ibričić, Piškor

Prvo poluvrijeme:

Utakmicu između Osijeka i Zagreba na Gradskom vrtu prati oko 2500 gledatelja.

Do 11. minute nije bilo ozbiljnijih prilika niti na jednoj strana da bi samo minutu kasnije Milan Pavličić doveo domaćine u vodstvo. 

Gol za Osijek! Većinu posla obavio je zapravo Hrnčević, otevši loptu Zagrebašima pojurio je po desnom boku i ubacio za Pavličića koji glavom sa četiri metra bez većih problema buši nemoćnog Stojkića. Ovo je Pavličiću treći gol ove sezone.

U 21. minuti rezultat je i dalje 1:0. Osijek je nakon gola zaigrao još agresivnije i bolje, ali za sada ne uspijeva povećati vodstvo. Najveću priliku Osječani su imali u 19. minuti. Hrnčević je još jednom asistent, ali je Todorčev puno lošije reagirao nego Pavličić, pa nije uspio svladati Stojkića.

Do 30. minute rezultat se nije mijenjao. Osijek je i dalje ambiciozniji i opasniji, ali inicijativu ne uspijeva kapitalizirati. Zagrebaši su prvi pravi udarac uputili tek u 27. minuti.  Kartelo je zapucao sa čak 40 metara, bio je neprecizan, ali u nedostatku Zagrebovih prilika i ovu ističemo.

Zagreb polakao preuzima inicijativu što se vidi prema prilikama koje u posljednjih par minuta nižu Pjesnici. U 34. minuti Ibričić se našao u izglednoj situaciji. Dva puta je tukao unutar 16 metara, prvi je udarac završio u bloku, dok je drugi bio malo neprecizan.

Posljednja je minuta prvog poluvremena u Gradskom vrtu. Zagreb je od otprilike 30. minute preuzeo kontrolu igre, ali osim Ibričićeve i Kartelove prilike nije bilo ozbiljnijih prijetnji pred Skenderom. Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa će Osječani u drugi dio ući s minimalnom prednošću.

Drugo poluvrijeme:

Krenulo je drugih 45 minuta u Osijeku, a treneri su odlučili na teren poslati iste momčadi kao i u prvom dijelu.

Gol za Zagreb! Zagreb je u 62. minuti napokon uspio iskoristiti nadmoć koja traje još od tridesetih minuta prvog poluvremena. Strijelac je Mensur Mujdža koji je pucao s 10-ak metara nakon što je došao do lopte koju je propustio Seniad Ibričić. Unatoč prosječnosti Mujdžinog udarca, Skender nije imao šanse za bolju reakciju.

U 69. minuti rezultat je i dalje poravnat. Lončarević je prije par sekundi odlučio zamijeniti Primorca umjesto kojeg je ušao Vedran Nikšić. Zanimljivo je da je Osijek do sada imao čak 7 kornera dok Ćirini igrači nisu došli niti do jedne prilike iz kuta.

Posljednjih 10 minuta je u tijeku. Treneri su se odlučili za osvježenje svojih momčadi. Blažević je umjesto Senijada Ibričić ubacio Oršulića, dok je Lončarević umjesto Šolića uveo Vidaković.

Osječani u posljednjim trenucima čak dva puta opasno prijete. Pavličić je dodao Primorcu koji se našao sam na 12 metara sam, dobro tuče, ali Stojkić nogom brani. Pavličić je bio i u sljedećoj akciji. Jurnuo je sam prema golu, Stojkić istrčava i još jednom spašava Ćiru i njegove Pjesnike.

U tijeku je sudačka nadoknada, a sudac će svakog trenutka zazviždati kraj.

Do kraja se rezultat nije mijenjao pa će Osijek i Zagreb nakon ovog kola imati po bod više na svom bodovnom kontu.
(kraj)

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više