Osijek ima isti problem kao i Hajduk. Strpljivom 21-godišnjaku nudi se šansa karijere

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

HAJDUK je nakon utakmice polufinala Kupa protiv Dinama upao u neočekivane probleme. Naime, ozljedom Lovre Kalinića u igru je morao ući od ranije ozlijeđeni Ivan Lučić, golman koji ima slomljeni meniskus i čeka operaciju. Razlog tome je što je Hajduku od ranije zbog ozljede nedostupan i Borna Buljan, najbolji juniorski golman u klubu. U suštini, Hajduk nema nijednog zdravog vratara koji može stati na gol.

Taj slučaj je u posljednja 24 sata detaljno opjevan, a u sjeni njega se u potpuno istom problemu našao Osijek. Naime, Marko Malenica se ozlijedio, a zamjenski golman Marko Barešić je ozlijeđen još od ranije. Tako je Osijek sada odlučio da će gol do kraja sezone čuvati 21-godišnji Franko Kolić.

Radu se o 190 centimetara visokom golmanu koji je prije nešto više od pet godina Pulu zamijenio Osijekom, a redovit je i u svim mladim reprezentativnim selekcijama. Jesenski dio ove sezone proveo je u Premijer ligi BiH, gdje je bio standardan na vratima Posušja, a prošle sezone odradio 30 kola na golu Vukovara.

Pročitajte više