HNL

OSIJEK - INTER 3:1 Bočkaj i Kleinheisler preokrenuli utakmicu u sedam minuta

Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK se na pravi način oporavio od šoka poslije ispadanja iz Europe od CSKA Sofije nakon penala. Tri dana od tog tužnog četvrtka u Gradskom vrtu momci Dine Skendera pobijedili su zaprešićki Inter 3:1 iako su gosti na poluvremenu vodili 1:0.

Skender je na klupi ostavio svog najboljeg veznjaka, načetog Mađara Laszla Kleinheislera, a igra njegove momčadi bila je prilično slaba u prvih 45 minuta. U prvom sastavu našao se i Petar Bočkaj, koji je u subotu poslijepodne ponovno imao prometnu nesreću, srećom, bez posljedica.

Danas je dobio povjerenje i to opravdao lijepim golom i novom dobrom utakmicom.

NK Osijek - NK Inter Zaprešić Live Score

Momčad Samira Toplaka promašila je neke šanse u prvom poluvremenu, a strpljiva Kohorta nagradila je igrače Osijeka zvižducima poslije prvog poluvremena.

Osijek loš u prvom poluvremenu, Kohorta ga izviždala

Inter je poveo u 21. minuti. Rus Serdar Serderov zabio je poslije akcije po desnoj strani, a Inter je imao i malo sreće jer se lopta odbijala u njegovu korist pa je tako prevarila i Ivicu Ivušića na golu koji je ostao kratak.

Domaći su tražili zaleđe, no sudac Vidulin nije tako mislio.

Od 46. minute ušao je Kleinheisler i igra Osijeka postala je tečnija i konkretnija. U 68. minuti i Petar Bočkaj sletio se po lijevoj strani te uz majstorsku asistenciju Kleinheislera probio Tatomirovića, namjestio se na šut te pogodio u prvi kut Freliha za 1:1.

Bočkaj i Kleinheisler potvrdili klasu

Minutu kasnije eruptira i Gradski vrt. Fantastična akcija Mirka Marića i Laszla Kleinheislera donosi preokret Bijelo-plavima. Marić je proigrao Mađara, bio je to lijepi dupli pas, a mađarski veznjak je lijepo i elegantno pogodio za preokret.

Osijek, koji je u drugom poluvremenu igrao kao sasvim druga momčad, gospodario je terenom. Potvrda pobjede stiže u 76. minuti golom Antonija Mancea. Poslije kornera Majstorović je prebacio loptu s prve stative prema Manceu, koji je taj odbijanac pospremio u mrežu za potvrdu druge pobjede Osječana u tri kola.

Njima sada slijedi paklen raspored - dočekuju Dinamo, idu kod Rijeke, pa im dolazi Hajduk. Inter sljedeće kolo dočekuje Varaždin, a obje momčadi lovit će svoju prvu pobjedu sezone.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više