SUPERSPORT HNL

"Osijek je prijelaznim rokom pokazao da ne napada naslov prvaka"

Foto: Pixsell

OSIJEK je sinoć u Kranjčevićevoj u 2. kolu SuperSport HNL-a izgubio od Lokomotive 2:1 iako je vodio do 80. minute. Momčad Nenada Bjelice povela je u 16. minuti golom Kleinheislera, ali junak Lokomotive bio je Blaž Bošković koji je u igru ušao u 69. minuti pa golovima u 80. i 86. donio pobjedu domaćinima. Tako je Osijek upisao poraz nakon što je četiri dana ranije u dalekom Kazahstanu pobijedio Kizilžar 2:1, ali Nenad Bjelica nije imao milosti prema svojim igračima. 

"Prije svega bih čestitao Lokomotivi, a mi ne da ne možemo biti zadovoljni, nego sam ljut kao ris. Ovo što su danas pojedinci prezentirali nije nivo prvog HNL-a. Ovo su sve igrači prve momčadi koji traže svoju šansu, koji na trening često dođu namrgođeni jer nisu igrali prethodnu utakmicu, a danas su dobili šansu. I onda odigraju ovakvu utakmicu", rekao je Nenad Bjelica nakon utakmice pa dodao:

"Žalosno je da su nam tri igrača koja su u Kazahstanu igrali 90 minuta, Kleinheisler, Škorić i Ivušić, bili najbolji i danas. Ovih ostalih osam koji su startali su u velikoj većini bili ispod svake kritike. Ne znam što bih rekao, baš sam ljut. Treba se preispitati svatko. Prvo se ja preispitujem jesam li trebao dati igračima šansu da igraju. Ne treba se nitko čuditi ako ne budu opet u ekipi."

Osijek je tako i u trećoj utakmici ove sezone odigrao 2:1. Tim rezultatom pobijedio je Goricu i Kizilžar, a sinoć izgubio od Lokomotive. Za komentar Osijekove forme i Bjeličinih izjava nazvali smo Igora Pamića.

Je li Bjelica bio preoštar prema svojim igračima?

Svaki trener, pa tako i Bjelica, ima svoj način psihološkog dizanja momčadi. Nije želio dodatno zgaziti momčad koja za par dana igra vrlo važnu europsku utakmicu, ali sigurno je bio ljut i razočaran. 

Igrači nekad misle da su najbolji, a onda protiv protivnika koji nije loš, ali nije na razini Dinama ili najjačih momčadi, odigraju ovako kako su odigrali. Nije problem izgubiti utakmicu, ali jest na ovakav način i s takvim pristupom. Ne smijemo zaboraviti da je momčad imala dug povratak iz Kazahstana u kojem je igrala na umjetnoj travi i to je uvijek velika promjena.

Misli su im vjerojatno malo usmjerene na uzvratnu utakmicu, a Bjelica je vjerojatno procijenio da su igrači koje je stavio u momčad dovoljno dobri da dobiju jednu zahtjevnu utakmicu što susret s Lokomotivom sigurno jest. I on je vjerojatno pogriješio, kao i svaki trener.

Kako vam se čini Osijek?

Osijek se ove sezone nije pojačao i dosad odrađenim prijelaznim rokom je pokazao da ne napada titulu prvaka. Ta momčad je i dalje uigrana, ima neke svoje principe i način igre, ali više ni s čime ne može iznenaditi protivnika. Bjelica ima stav i gard koji je preslikao i na svoju momčad i to mu je dosad donosilo solidne rezultate.

Može ga netko prozivati da nije bio prvak, ali svi jako dobro znamo da nema kvalitetan kadar kao Dinamo i smatram da iz momčadi koju ima izvlači maksimum. To ne znači da je Osijek slab, ali nema kadar s kojim može ozbiljno ugroziti Dinamo. 

Koliki je domet Osijeka?

Osijek ne igra preuvjerljivo, ali ima svoju igru. No sumnjam da oni misle da ove sezone mogu biti prvaci. Sigurno će čekati iz prikrajka ako se ukaže neka šansa, ali s aktualnom momčadi se nečemu većem ne mogu nadati. 

Mislim da Bjelica ove sezone želi neki bolji europski rezultat i ponovno siguran plasman među prve četiri ekipe u HNL-u. S time će biti zadovoljni. Bjelica će znati smiriti atmosferu i neće dopustiti nemir prije ovog uzvrata s Kazahstancima koji će igrati opušteno i bezbrižno tako da očekujem prolazak Osijeka, a dalje ćemo vidjeti.

Pročitajte više