Osijek prodao stopera u MLS za milijun eura

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

JEVHEN ČEBERKO novi je igrač Columbus Crewa, kluba iz američkog MLS-a. Ukrajinski stoper napustio je Osijek nakon izrazito turbulentne sezone za odštetu od milijun eura uz moguće bonuse. Ista je to odšteta za koju je Osijek i u siječnju mogao prodati Čeberka, kad je srpski menadžer Filip Engelman prvi put i donio tu ponudu u klub.

Sada je, nakon završetka sezone, taj posao i realiziran u suradnji s igračevim menadžerom Ivanom Porobijom. Na dovođenju Čeberka u Columbus je inzistirao Neil McGuinnes, direktor skautinga u tom američkom klubu.

Prije utakmice s Rijekom u 27. kolu HNL-a došlo je do manjeg incidenta u Osijeku. U gostujućoj momčadi za taj susret nije bilo Čeberka iako nije imao suspenziju niti je bio ozlijeđen. Razlog njegovog preskakanja okršaja s direktnim konkurentom za treće mjesto bio je danas zaključeni transfer.

Ponuda je prvi put odbijena

Čeberko je treneru Borimiru Perkoviću uoči putovanja rekao da se ne osjeća spremnim za put te je ostao u Osijeku. Navodno je riječ o tome da se Čeberko ljuti na klub. Naime, Osijek je tada odbio ponudu vrijednu milijun eura iz američkog MLS-a za svojeg braniča.

Čeberko je silno htio otići, ali je uprava donijela odluku da nakon odlaska Mile Škorića u Kinu ne može dozvoliti prodaju još jednog važnog prvotimca. Nakon toga se Čeberko dodatno naljutio te je i izbačen iz momčadi. Kasnije se javno ispričao i sve je izglađeno.

Pročitajte više