KAKVA GOLČINA! Pogledajte majstoriju igrača Osijeka, Hajduk gubi borbu za treće mjesto

Foto: Davor Javorović/Pixsell

NOGOMETAŠI Osijeka na najbolji mogući način su iskoristili jučerašnji kiks Hajduka, ako je više išta kiks kad je Hajduk u pitanju, protiv Slaven Belupa i rutinskom pobjedom 3:0 protiv Splita odvojio se na tri boda prednosti na trećem mjestu koje vodi u Europu.

Već u 12. minuti Muzafer Ejupi imao je priliku dovesti domaćine u vodstvo iz penala, no Duka je pročitao njegov udarac. Ipak, u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena Lopa je iz slobodnog udarca zabio za 1:0. Prije toga Jurendić je pet minuta dobio dva žuta kartona i Splićani su igrali s igračem manje.

Sve je bilo riješeno u prvih deset minuta nastavka kad je Lukić fantastičnim golom s više od 20 metara pogodio za 2:0, da bi Perošević tri minute kasnije ugurao loptu u gol za 3:0. U posljednjim sekundama susreta Grgić je zabio za konačnih 4:0.

Osječanima je ovo četvrta pobjeda u zadnjih pet utakmica, a Ejupi je promašenim penalom propustio priliku izjednačiti se s Frankom Andrijaševićem na prvo mjestu ljestvice strijelaca. Rijekin majstor zabio je 13 golova, jedan više od Ejupija i Soudanija.

HNL, 27. kolo:

Osijek - Split 4:0 (Lopa 45'+3', Lukić 53', Perošević 56', Grgić 90'+3')

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više