Osijek remizirao s Dinamom

NA STADIONU Gradski vrt u Osijeku u posljednjoj utakmici 14. kola 1. HNL Osijek i Dinamo su remizirali rezultatom 1:1.

Iako su nakon visoke pobjede nad belgijskim Beverenom nogometaši Dinama bili puni optimizma, u neugodnom gostovanju kod Osijeka ipak nisu uspjeli ubilježiti pobjedu.

Bila je to utakmica bez puno prilika, u prvom poluvremenu Dinamo imao je samo jednu šansu, kad je Brazilac Eduardo Da Silva pucao s petnaestak metara, ali ravno u vratara Osijeka.

Osijek je poveo golom Primorca u 24. minuti, nakon čega je uslijedio pritisak Dinama, ali čvrsta obrana Osijeka izdržala je juriše "modrih".

Drugo poluvrijeme bilo je nešto zanimljivije, a Dinamo je ulaskom Hrvoja Štroka, umjesto danas indisponiranog Nike Kranjčara, dobio na živosti.

Trud zagrebačkih nogometaša isplatio se u 79. minuti, kad je nakon akcije koji je započeo Bošnjak Zahora glavom pogodio gredu, da bi se lopta odbila točno u noge Eduardu Da Silvi, koji s male udaljenosti ne griješi.

Do kraja utakmice obje su momčadi pokušavale ugroziti suparnička vrata, pri čemu je Osijek bio konkretniji, ali konačni rezultat ostao je 1:1.

Dinamo se nakon remija s Osijekom nalazi na petom mjestu na tablici, s pet bodova manje od Hajduka. Osijek ima isti broj bodova kao i Dinamo, ali se zbog gol razlike nalaze na šestom mjestu.

Tijek utakmice:

Početak utakmice protiče u omjeravanju snaga, igra se brzo i angažirano.

Iako je Dinamo na samom početku imao incijativu na terenu, Osijek brzo uspostavlja ravnotežu i u nekoliko navrata prijeti Dinamovom vrataru Vasilju.

Prva velika prilika na utakmici pripala je Osijeku u 26. minuti, kad se Jukić nakon nabačaja s desna našao sam pred Vasiljem. No, slabo je zahvatio loptu i Dinamov vratar uspješno brani svoja vrata.

U 32. minuti Eduardo Da Silva puca s petnaestak metara, ali ravno u vratara Skendera.

Osijek je poveo u 34. minuti golom Karla Primorca. Nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Jukić Dinamov vratar slabo reagira i odbija loptu, do koje dolazi Primorac i iz teške pozicije pogađa za vodstvo domaćina.

Nakon primljenog pogotka Dinamo snažno pritišće na polovici Osijeka, ali "plavi" ne uspijevaju proći bedem obrambenih igrača Osijeka.

POLUVRIJEME

U 53. minuti Kranjčar dobro asistira za Zahoru, ali ovaj se nije snašao i Dinamo propušta još jednu priliku.

U 11. minuti drugog poluvremena prva zamjena u Dinamu - umjesto kapetana Nike Kranjčara ulazi Hrvoje Štrok.

Obrana Osijeka vješto blokira Dinamove pokušaje prolaska po bokovima, a u igri "plavih" osjeti se nedostatak Danijela Pranjića, umjesto kojeg na lijevom boku danas igra Edin Mujčin.

Od 68. minute umjesto umornog Mujčina ulazi Hrman.

Dario Zahora iz slobodnog udarca u 77. minuti oštro puca, ali ipak nije dovoljno precizan.

U 79. minuti Eduardo Da Silva vraća nadu Dinamu. Akciju je započeo Bošnjak, koji je nabacio s lijeve strane u šesnaesterac. Zahora glavom pogađa gredu, a lopta se odbija ravno u noge Da Silvi, koji je siguran s 3-4 metra.

U samoj završnici obje momčadi silovitu kreću u borbu za pobjedu. U 88. Vasilj jedva spašava svoja vrata pred Mišićem, koji je bio u stopostotnoj prilici.

Pročitajte više