Ostaje u Makedoniji: Najveći hrvatski talent odbio Červara i Zagreb

Foto: Epa

ZA Halila Jaganjca svi će rukometni stručnjaci kazati da je riječ o jednom od najtalentiranijih mladih rukometaša na svijetu. 19-godišnji mladić rođen u Rijeci nametnuo se sjajnim igrama još u kadetskom uzrastu zbog čega ga je prije dvije godine u svoje redove doveo super bogati PSG.

Ipak, dva metra visok lijevi bek prerano je otišao u Pariz, gdje se u strašnoj konkurenciji nije uspio izboriti za minutažu. Prošle ga je godine u skopski Metalurg doveo tadašnji trener makedonskog kluba Lino Červar, koji mu je tako spasio karijeru.

Jaganjac je prošlu sezonu odigrao sjajno. U svojoj prvoj sezoni u SEHA ligi ponio je naslov najboljeg strijelca prvenstva, a Červar mu je pružio i priliku da debitira na EP-u u Hrvatskoj u siječnju.

Lino nikad nije krio da mu je Jaganjac miljenik, da ga voli i da u njemu vidi nasljednika Blaženka Lackovića. Nakon što je napustio klupu Metalurga i postao trener Zagreba, Červar se svim silama trudio sa sobom dovesti i Jaganjca. Međutim, nije prošlo. Mladi je Riječanin odbio ponudu Zagreba i odlučio je ostati u Metalurgu.

Jaganjac je nekoliko puta potvrdio da se u Skopju osjeća kao kod kuće, da je zadovoljan minutažom koju dobiva te klubom koji mu je pružio šansu da razvija svoj rukometni talent.

Pročitajte više