Oštećen autobus Dinama, na Poljudu razbijeno staklo

ZBOG loših igara svojih klubova, navijači Dinama i Hajduka iskalili su bijes na klupskom inventaru. U Splitu je razbijeno staklo na ulaznim vratima stadiona, a u Puli je oštećen autobus Dinama. Jedan pripadnik BBB-a uputio je čak i otvorenu prijetnju da će staviti bombu pod klupski autobus.

Pred uzvrat protiv Shelbournea Torcida je ogorčena. Loša igra Hajduka uvijek je budila reakcije splitskih ljubitelja nogometa. Još se sjećamo prošle sezone kada su nakon domaćeg poraza (1:4) od Intera iskopani "grobovi“ na terenu, i to u formaciji 4-4-2. Nakon remija protiv Pule na otvaranju ove sezone razbijeno je staklo na službenom ulazu na Hajdukov stadion. Isto staklo je opet stradalo nakon poraza od Zagreba.

Slično je i u Zagrebu. Već smo pisali o ogorčenju navijača Dinama nakon poraza od Hajduka u Superkupu. BBB su tada tražili borbeniji pristup. S pravom očekuju dobar nogomet jer se na dovođenje igrača potrošilo podosta novca. Nakon subotnjih jedva iščupanih 3:3, stradao je superluksuzni autobus Dinama. Nakon odlaska s parkirališta, iz grmlja je doletjela puna boca i pogodila gornji dio vjetrobranskog stakla. Vozač je nagazio gas, a šteta je oko 30.000 kuna.

No, postoji mogućnost da se dogode gore stvari. Navijači Dinama su jučer telefonskim pozivima zasipali redakciju Sportskih novosti koje pišu da se jedan nepoznati mladić predstavio kao vođa skupine iz istočnog dijela Zagreba i rekao da će pod prazan klupski autobus postaviti bombu. Nadamo se da mu je prava namjera samo zaplašiti igrače i vodstvo kluba koje se razbacuje novcima kupujući najmoderniji autobus na tržištu. A Hrvatska baš i nije najbogatija zemlja na svijetu.

Prije i za vrijeme utakmice Pula 1856 – Dinamo privedeno je osam BBB-a. Nepoznata osoba je bacila kamen veličine šake koji je na sreću samo okrznuo zaštitara po glavi i lakše ga ozlijedio.

M.R.

Pročitajte više