SNOOKER

O'Sullivan oštro kritizirao mlade igrače. Uzvratio mu je najveći rival

Foto: Getty Images/Guliver Image

RONNIE O'SULLIVAN, najbolji igrač snookera na svijetu, ponovno je došao u središte britanske pozornosti.

The Rocket, kako mu je nadimak, nakon ulaska u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Sheffieldu rekao je da su mladi igrači i oni koji dolaze preslabi.

"Mi stariji igrači i dalje držimo visok nivo jer su ovi mladi užasno loši. Gledajući neke od njih shvatio sam da bih morao ostati bez ruke i noge da bih ispao iz top 50. Većina od njih je na poluamaterskoj razini, iako neki vjerojatno ne bi bili dobri ni među amaterima", rekao je O'Sullivan.

Peterostruki svjetski prvak u četvrtfinalu je pobijedio starog rivala Marka Williamsa 13:10 i to nakon što je gubio 7:2. Nakon njihovog meča Williams se osvrnuo na Ronniejev komentar o mladima.

"Pokazao je potpuni manjak poštovanja prema drugim igračima. On je bez ikakve sumnje najbolji na svijetu i jedan od najvažnijih igrača u popularizaciji našeg sporta. No nikad nećete čuti nekog sportaša koji je najbolji da tako komentira one ispod sebe. Razumijem da je Ronnie želio reći da standard snookera možda nije dobar, ali smatram da nije dobar ako ostale uspoređujete s njim. Nitko nije toliko dobar kao on, ali nepošteno je s njegove strane da mlade uspoređuje sa sobom. To je bilo jako zločesto", rekao je Williams.

Pročitajte više