Osumnjičenik za namještanje novi izbornik Egipta

Foto: EPA

JAVIER AGUIRRE (59) imenovan je novim izbornikom egipatske nogometne reprezentacije. Meksički nogometni stručnjak potpisao je četverogodišnji ugovor prema kojem će godišnje zarađivati oko milijun i pol dolara.

Ranije je vodio meksičku i japansku reprezentaciju pa će mu egipatska izabrana vrsta biti treća selekcija u trenerskoj karijeri. Na egipatskoj izborničkoj klupi zamijenio je Hectora Cupera, Argentinca koji se oprostio na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem su Faraoni izgubili sve tri utakmice grupne faze.

Najveći dio karijere proveo je u Španjolskoj vodeći Osasunu i Real Zaragozu te Espanyol i Atletico Madrid. Posljednji posao imao je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Protiv njega je u tijeku sudski proces u kojem je optužen da je 2011. godine sudjelovao u namještanju ligaške utakmice između Real Zaragoze i Levantea. Unatoč optužbama, zanijekao je upletenost u namještanje. Međutim, japanski nogometni savez svojevremeno ga je smijenio s izborničke funkcije zbog proširenja istrage.

"Sve je pod kontrolom. Ništa neće utjecati na moj rad u Egiptu", poručio je Javier Aguirre koji će dobiti premiju od 500 tisuća dolara ako se Egipat plasira na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Pročitajte više