Osvajači Lige prvaka protiv pobjednika Kupa Uefe

POČELO je, počelo! Nakon dugog zimskog sna, u iščekivanju njemačkog ljeta, vrijeme će nam prikratiti majstorije Ronaldinha i ostalih europskih smrtnika, koji večeras kreću u borbu za četvrtinu finala Lige prvaka.

U knock out fazu ušli su, kako je poznato, Bayern, Milan, Benfica, Liverpool, Milan, Juventus, PSV, Lyon, Real Madrid, Arsenal, Chelsea, Barcelona, Rangers, Villareal, Werder, Ajax i Inter. No krenimo redom.

Bayern - Milan

Večeras u Alianz Arenu dolaze Rossoneri, no susret divova, nažalos bi mogle obilježiti ozljede. Trener Bavaraca Felix Magath na gol će umjesto ozlijeđenog Olivera Khana postaviti mladog njemačkog reprezentativca Michaela Resinga, no ni Milanesi se posljednjih dana riješiti bolnice iz momčadi. Stam je iskrenuo gležanj, Cafu je oporavlja od operacije, Maldini i Amborosi od ozljede koljena, odnosno mišića.

Trener Carlo Ancelotti u vatru će umjesto Stama gurnuti našeg Darija Šimića, koji je Nizozemca odlično zamijenio u prošlom kolu Serie A protiv Cagliarija.

Na drugoj strani dovoljno je spomenuti Michaella Ballacaka, koji igra u sjajnoj formi, te će biti glavni adut lidera Bundeslige.

Benfica - Liverpool

Četvrtfinalu će se večeras pokušati približiti i Benfica, koju u Lisabonu čeka težak ispit protiv aktualnih europskih prvaka.

Portugalci, nosioci naslova izgubili su tri od posljednje četiri utakmice, a trener Ronald Koeman se nada da će se "iskupiti" na domaćem terenu protiv Liverpoola.

"Bit će dobro igrati u drugom natjecanju. Moramo se okrenuti prema naprijed, zaboraviti na prošle rezultate i pokazati kavalitetu koju imamo protiv prvaka Europe." - kazao je nizozemski trener.

Koeman neće moći računati na ozlijeđene Fabrizia Miccolia i Geovannia, a u igru će se vratiti Laurent Robert, koji je igrajući u Premiershipu imao dobar score protiv Liverpoola.

"Spreman je i igrat će. Vrlo je motiviran za utakmicu protiv Liverpoola, što je odlična vijest za nas." - kazao je Koeman.

Liverpool u Lisabon dolazi motiviran nakon pobjeda nad Arsenalom, te nad Manchester Unitedom u FA Kupu, po prvi puta nakon 1921. godine.

Real Madrid - Arsenal

Trener Real Madrida Juan Ramon Lopez Caro uvjeren je kako je njegova momčad favorit.

U posljednjih šest kola španjolskog prvenstva pobijedili su u šest utakmica, postigli 18 golova, te pobijedili Real Zaragozu s 4:0 u polufinalu španjolskog Copa del Rey.

"Vrlo sam zadovoljan svojom momčadi. Igrači ispunjavaju svoje zadaće i sretan sam s onime kako stvari stoje." - kazao je Juan Ramon Lopez Caro.

Real nije izgubio od engleskih suparnika u osam susreta, a pet od sedam Arsenalovih utakmica u Španjolskoj završilo je porazom.

Arsene Wegner neće moći računati na tri prvotimca - Sol Campbella, Laurena i Ashleya Cola, koji su ozlijeđeni.

"Real igra dobro, no mi to možemo. uvijek sam vjerovao u svoju momčad, te izabrao ove mlade momke zbog njihove kvalitette. Velike uakmice donose velike mogučnosti, i uvjeren sam kako će pokazati kvalitetu koju imaju." - kazao je Wenger, a prenosi Uefa.com.

PSV - Lyon

Guus Hiddink, izbornik australske reprezentacije, trener PSV-a i potencijalni nasljednjk Svena Gorana Erikssona, svjestan je kako im protivnik, koji je posljednje četiri godine prvak Francuske.

"Lyon se pojačao i dalje odlično igra u svom prvenstvu. Bit će teško." - kazao je Hiddink.

Obje momčadi pobijedile su rezultatom 3:1 u posljednjim utakmicama svojih prvenstava.

"Lyon nam je bio najteži protivnik prošle godine u Ligi prvaka" - kazao je Hiddink.

Houiller u Eindhoven ne dolazi po osvetu za prošlogodišnje ispadanje u četvrtfinalu, kada su ispali nakon jedanaesteraca.

"Prošle godine smo trebali pobijediti, no to je povijest. Želim da se koncentriramo na ono što nas očekuje. Ipak, smatram kako smo jača momčad nego prošle godine. To smo i pokazali u skupinama." - kazao je Houiller.

D.R.,S.H.

Pročitajte više