"Osveta Englezima jer nemaju poštovanja"

ENGLEZI su još jednom pokazali da su sebi najvažniji na svijetu. Prvo su prekinuli McClarena kako bi nekolicina engleskih "specijalnih izvjestitelja" mogli pola sata nasamo popričati s engleskim izbornikom, da bi onda od nas zatražili da odemo iz press sale i vratimo se za pola sata na pressicu s Bilićem.

No, naš je izbornik u tom trenutku došao u press salu te praktički na vratima popričao s hrvatskim novinarima koji su ga pozdravili velikim pljeskom.

"Ugasili smo Wembley"

"Ugasili smo Wembley, svih ovih 88 tisuća gledatelja mogu biti sretni što su vidjeli jednu od najboljih prezentacija hrvatske momčadi u posljednje vrijeme.  Bilo je očito da nismo iščupali ovu pobjedu već su Englezi bili potpuno nadigrani. Naša pobjeda bila je zaslužena, a oni su se spašavali u posljednjim  trenucima. Posebno sam zadovoljan što smo pokazali pravi karakter jer smo se nakon izjednačenja u užarenoj atmosferi uspjeli opet vratiti i zabiti", rekao je Bilić dodajući kako je pričao s nekim engleskim reprezentativcima nakon utakmice te da su mu rekli da smo apsolutno zasluženo pobijedili. "Što mi naravno dosta znači", kaže Bilić.

Novinare je zanimalo što Bilić misli o Carsonu na vratima i Beckhamu na klupi Engleske. "Istina je da je Carson pogriješio i kad se tako gleda bila je to pogrešna odluka McClarena. Istina je i da je Carson u drugom poluvremenu spašavao Engleze, ali što će ti takav golman koji se iskupljuje nakon što pogriješi",  rekao je o Carsonu. "U ovoj kombinaciji 4-5-1 ili 4-3-3 očekivao sam Phillipsa u prvoj momčadi i moram priznati da je on bio najbolji igrač engleske reprezentacije i zadavao nam  je mnogo problema u prvom poluvremenu. Odluku da Beckham ne igra od prve minute smatram dobrom iako je drugom poluvremenu asistirao za gol",  komentirao je Bilić.

"Šimunić je bio odličan"

"Što se tiče naše momčadi zadovoljan sam sa svim igračima, sve o čemu smo razgovarali, sve zadatke koje sam im postavio sve su odlično odradili. Dodali su još malo onoga što im je Bog dao", odgovorio je Bilić na upit sa čime je najviše zadovoljan u našoj momčadi.

Joe Šimunić nespretno je reagirao u 54. minuti kada je nepotrebno povukao za dres Colea, a sudac je pokazao na jedanaesterac koji je iskoristio Lampard i vratio Englesku u utakmicu. Što o Šimuniću kaže Bilić:  "Joe je odigrao izvrsno. Njegov zadatak bio je posebno težak jer je morao čuvati prvi vižljastog Wright-Phillipsa, a onda i Beckhama te istodobno pokrivati Croucha da Šimić ne ostane sam s njim."

Najdraža i najveća pobjeda u karijeri

Na upit je li mu ovo najdraža pobjeda u karijeri, odgovara: "Nisam trener dugo vremena pa da se moram misliti, naravno da mi je ovo najdraža i najveća pobjeda u karijeri. Ovo je nešto što će zauvijek ostati u pamćenju, a pogotovo mi je drago što smo im se osvetili jer su nas bez poštovanja i respekta dočekali na aerodromu, a još i ono što su napravili Srebriću...".

Bilić se osvrnuo i na budućnost. "Prvenstvo Europe je tako da možeš ispasti iz grupe odmah, ali ga i osvojiti . Kako je ovo bila najteža skupina u kvalifikacijama, a kad se uzme u obzir način na koji smo je osvojili,  sigurno je da imamo velika očekivanja. Ne govorim  da smo mi najbolji, već da niti jednoj reprezentaciji neće biti nimalo lako igrati protiv nas i imat će puno problema zaustaviti naše mlade i talentirane igrače",  zaključio je Bilić.

Pročitajte više