tenis

Osvojila US Open pa deset dana kasnije otpustila trenera

Foto: EPA-EFE

EMMA RADUCANU šokirala je teniski svijet nakon što je prije nešto više od deset dana osvojila US Open pobijedivši u finalu vršnjakinju Leylu Fernandez 6:4, 6:3.

Senzacionalna 18-godišnja Britanka postala je prva igračica u povijesti koja je do Grand Slam titule došla iz kvalifikacija, a Raducanu pritom nije izgubila nijedan set. Igrala je fenomenalan tenis, a uz nju je cijelo vrijeme bio trener Andrew Richardson. No nakon što je osvojila turnir, Raducanu se razišla s Richardsonom i traži iskusnijeg trenera.

Richardson je povremeno radio s Raducanu, a na put u Ameriku s Raducanu ga je poslala teniska akademija u Bromleyju u kojoj je Britanka trenirala. Nitko nije ni sanjao da bi mogla otići do kraja, no nakon što je to ostvarila, Raducanu je zaključila da treba nekog drugog.

"U ovom stadiju moje karijere, u kojem igram s najboljim igračicama na svijetu, trebam nekoga tko je iskusan na WTA nivou i tko je na Touru dulje vrijeme. Nova sam u ovom svijetu i mislim da bi mi dobro došao netko tko je vodio igračice na najvišem nivou", rekla je Raducanu.

Osvajanjem US Opena Raducanu je skočila sa 150. na 23. mjesto WTA ljestvice, što joj jamči ulazak u glavni ždrijeb svih velikih turnira do kraja ove i sljedeće godine. 

Pročitajte više