INCIDENT NA POLJUDU Otac igrača priveden zbog prijetnji Kosu: "Ovo je moj grad, vidjet ćeš što ću ti napraviti!"

Foto: Hina, Hajduk.hr / M. Gabela 

ZAISKRILO je jutros na Poljudu. Otac Hajdukova veznjaka Frane Vojkovića (1996.) napao je, kako neslužbeno doznajemo, predsjednika Hajduka Ivana Kosa. U policiji su za Index potvrdili da im je prijavljen verbalni, ali ne i fizički napad. Kako doznajemo, napad je prijavio osobno predsjednik Hajduka u policijskoj postaji.

Vojković stariji uhićen je i odveden u policijsku postaju i u tijeku je njegova obrada. Kako neslužbeno doznajemo, protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava za prijetnju. Privest će ga na ispitivanje u Državno odvjetništvo. Slučaju se pristupilo krajnje ozbiljno jer je Vojković stariji Kosu prijetio kao službenoj osobi na obavljanju dužnosti.

Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, Vojkovićev otac već duže vremena vrši pritisak na struku Hajduka, nezadovoljan statusom svog sina. Vojkovića starijeg već su upoznali sportski direktor Branco i bivši trener Pušnik. 

Danas ga je pobliže upoznao i Kos koji je ocu pokušao objasniti da njegov sin ima potencijal, ali da neće dopustiti pritiske ni prijetnje. Otac je tražio da mladi veznjak češće nastupa za prvu momčad. Stigao je na Poljud u pratnji dvojice muškaraca koji su ga držali kada je pokušao i fizički napasti Kosa.

Otac je, kako neslužbeno doznajemo, prijetio predsjedniku i vikao:

"Ovo je moj grad, vidjet ćeš što ću ti napraviti!" 

Kos je ostao hladan, zamolio je oca da napusti ured te potom otišao na policiju i podnio kaznenu prijavu. 

Pročitajte više