Otkazan spust u Kitzbuehelu

DANAŠNJI spust Svjetskog kupa za skijaše u Kitzbuehelu otkazan je zbog velikih snježnih padalina i jakog vjetra. Odluku o otkazu najpoznatijeg spusta na svijetu, na legendarnoj Hahnenkamm stazi gdje se po običaju okupi više od 50.000 gledatelja, donijeli su iz sigurnosnih razloga organizatori utrke, čelnici FIS-a i vođe momčadi.

"Morali smo donijeti takvu odluku, jer bi održavanje utrke predstavljalo preveliki rizik za skijaše, posebice u donjem dijelu staze", izjavio je jedan od čelnika FIS-a Guenther Hujara.

Specijalisti za brze discipline ipak neće biti oštećeni otkazivanjem spusta u Kitzbuehelu. Utrka će biti nadoknađena tijekom sezone, a kandidati da ju ugoste su njemački Garmisch-Partenkirchen i norveški Kvitfjell.

Organizatorima utrka u Kitzbuehelu vrijeme ne ide na ruku. Jučer su morali otkazati utrku super-G za skijaše. U nedjelju je na rasporedu slalom Svjetskog kupa, na kojem bi trebao nastupiti Ivica Kostelić, a organizatori se nadaju da će se vremenske prilike popraviti te da će slalom ipak biti održan.


Pročitajte više