Otkrivena tajna Maradonine "Božje ruke"

JEDAN od najvećih nogometaša svih vremena, Argentinac Diego Armando Maradona, ostao je nepokolebljiv oko svojih izjava o najkontroverznijem golu ikad postignutom. Radi se, naravno, o golu koji je Maradona postigao šakom u utakmici između Argentine i Engleske na SP-u 1986. godine.

Prilikom nastupa u vlastitom TV showu, Maradona je svoj slavni potez, poznat i pod imenom "Božja ruka", nazvao potpuno opravdanim. Sam show Maradona je nazvao "Number ten nights", kao podsjednik na broj 10 koji je nosio na reprezentativnom dresu.

"Istina je da nikad nisam zažalio jer sam rukom postigao taj gol." - izjavio je slavni nogometaš. Maradona je istaknuo i da je gol bio njegov odgovor na britansku okupaciju Falklandskog otočja.

Rekao je i kako želi da Argentina, kao i ostatak svijeta, konačno dozna istinu o ključnom trenutku u nogometnoj prošlosti.

Podsjetimo se, Maradona je sporni pogodak postigao u skoku, spremivši loptu šakom u mrežu. Tadašnji engleski vratar Peter Shilton također se našao u zraku pokušavajući dohvatiti loptu, no slavni nogometaš ostao je pobjednikom tog dvoboja koji je zauvijek ostao zabilježen u sportskim analima.

Pomoćni sudac taj je gol mogao vidjeti tek kao odličnu Maradoninu intervenciju glavom.

Nakon priznatog gola u važnoj četvrtfinalnoj utakmici SP-a, Maradona je za svoje suigrače koji su došli do njega kako bi proslavili pogodak rekao:

"Bili su vrlo bojažljivi. Došli su me zagrliti, a meni je izgledalo da mi govore kako smo ih pokrali. Rekao sam igračima da onaj tko pokrade lopova, dobija oprost za sljedećih 100 godina." -kazao je Maradona.

Tom se izrekom argentinski nogometaš osvrnuo na rat za Falklandske otoke, odnosno na osvajačku politiku Velike Britanije koja je nasilno prisvojila argentinsko otočje.

Pročitajte više