Otkriveno ime novog izbornika Belgije?

Foto: EPA

TALIJANSKO-NJEMAČKI trener Domenico Tedesco, slobodan otkako je prošlog rujna napustio RB Leipzig, vjerojatni je nasljednik Španjolca Roberta Martineza na mjestu izbornika Belgije, pišu belgijski mediji. Dnevnik Het Nieuwsblad navodi da je 37-godišnji bivši trener Schalkea (2017.-2019.) i moskovskog Spartaka (2019.-2021.) favorit među kandidatima koje je odabrala radna skupina Belgijskog nogometnog saveza.

Tedesco je 2017. godine preuzeo FC Erzgebirge Aue, uspjevši ga održati u 2. Bundesligi. Zatim je odveo Schalke u Ligu prvaka, prije nego što je sljedeće sezone smijenjen nakon poraza 0:7 protiv Manchester Cityja. Nakon moskovskog Spartaka, Tedesco se vratio u Bundesligu kako bi vodio Leipzig, koji je prethodne sezone bio u sredini ljestvice.

S Leipzigom, u kojem je vodio hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola, stigao je do plasmana u Ligu prvaka, polufinala Europa lige i pobjede u Njemačkom kupu. Unatoč ovim dobrim igrama, Leipzig ga je otpustio u rujnu 2022. nakon lošeg početka prvenstva.

Belgija je s Martinezom bila treća na Svjetskom prvenstvu

Belgija, reprezentacija eliminirana u prvom krugu Svjetskog prvenstva u Kataru, 24. ožujka u Švedskoj igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2024. Belgija je tri godine bila prva na FIFA-inoj rang-ljestvici s izbornikom Robertom Martinezom, koji ju je vodio do trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu 2018. Martinez je danas izbornik Portugala.

Pročitajte više