Otkriveno kako su Teodosić i suigrači u Srbiji maltretirali Jokića

Foto: Profimedia

NIKOLA JOKIĆ jedan je od najboljih košarkaša svijeta, aktualni i dvostruki MVP najjače lige, NBA-a. Jokić je bio zvijezda i u ljeto 2016. Tada 21-godišnjak sezonu je završio kao treći najbolji rookie NBA lige te član udarne petorke novajlija. Međutim, na Olimpijske igre došao je kao najmlađi igrač reprezentacije Srbije, a to znači da je bio na najnižem mjestu u hijerarhiji. Nepisano, ali pravilo kojeg se svi drže, znači da se na takvima gotovo iživljavaju najstariji i najbolji igrači.

Taj surovi dril prošao je i Jokić, bez obzira na to što je već tada bio NBA zvijezda i jedan od najvažnijih igrača Srbije. Stefan Jović, koji je igrao za Srbiju na Igrama u Riju, otkrio je u "Podcastu s Lukom i Kuzmom" što je od njega pet godina mlađi Jokić morao raditi. Miloš Teodosić, prva zvijezda Srbije na OI-ju i čak osam godina stariji od Jokića, prednjačio je u davanju zadataka mladom asu:

"Na Olimpijadi smo maltretirali Joku. Ali, njemu ništa nije teško. On dođe onako spontano, znaš kako šeta, kao Balu... Onda dođe Teo i kaže: 'Ajde Joko da ideš u McDonalds'. A mi na petom katu i vidimo s terase sve dolje. Dolje red, treba se čekati dva sata. On dođe i kaže: 'Nema problema, tko će što?' I sad ide od jednog do drugog, i pita tko će što. Majstor ide dolje, čeka sat vremena, vrati se natovaren, i svaki drugi dan je to bilo."

Srbija je na Igrama u Riju jedva, s četvrtog mjesta skupine prošla u nokaut fazu, gdje je dramatičnom pobjedom nad Hrvatskom prošla u polufinale. Tamo je pobjedom nad Australijom izborila finale s SAD-om u kojem je poražena. Jokić je bio jedan od najzaslužnijih za olimpijsko srebro. 

Pročitajte više