Otočani tvrde: "Bilić napušta Hrvatsku nakon utakmice s Engleskom"

LONDONSKI tabloidi ove nedjelje donose i prenose ekskluzivu u čijem je središtu ultrapopularni hrvatski izbornik Slaven Bilić.

>The Observer: Bilić menadžer mjeseca kolovoza

On se, kako navode otočki novinari, sprema napustiti klupu hrvatske reprezentacije i preuzeti West Ham, klub koji ga već mjesecima ističe kao glavnog kandidata za nasljednika Alana Curbishleyja.

Alanu Curbishleyju opasno se klima trenerski stolac

Menadžer s Upton Parka zaslužio je tek privremeni ostanak na klupi pobjedom nad Blackburnom (4:1) ove subote, no unatoč činjenici da ima dvije pobjede u dosad odigrane tri premierligaške utakmice, što je najbolji start West Hama u prvenstvu unazad devet godina, vrijeme za Curbishleya nemilo curi.

"West Ham je uvjeren da se Bilić sprema napustiti Hrvatsku nakon kvalifikacijske utakmice s Englezima 10. rujna na Maksimiru", pišu otočki novinari uz napomenu:

"Iako je igrao za West Ham sredinom devedesetih, vodstvu kluba postao je zanimljiv zbog svog osebujnog stila, strasti i karizme koji krase njegov rad s hrvatskom reprezentacijom."

West Ham nudi dva milijuna razloga više

Bilić će teško odoljeti primamljivim financijama koje nudi premierligaški angažman. Trenutno zarađuje oko sto tisuće funti godišnje, a mogao bi zarađivati barem dva milijuna funti za isti period.

Curbishleyju posebno zamjeraju što je na prijelaznom roku dao odriješite ruke Antonu Ferdinandu koji je za osam milijuna funti prešao u Sunderland. Unatoč saznanju da je na samom rubu trenerske fotelje, menadžer West Hama i dalje se nada ostanku u klubu pa je aktivirao i novu ponudu za veznjaka  Stephena Appiaha iz turskog Fenerbahčea, kao i ponudu za Švedskog napadača, veterana, Henrika Larssona.

R.J.
Foto: montaža

Pročitajte više