Otpao Plete, protiv Švicarske brani Butina

PLETE je gotovo sigurno otpao iz momčadi koja će u nedjelju istrčati protiv Švicarske.

Nakon špekulacija o njegovom zdravstvenom stanju, stvari su se iskristalizirale, ali loše. Vrlo loše.

Prenosimo izjavu dr. Borisa Nemeca za Sportske novosti: "Kada je Pletikosa ispruženom nogom krenuo po povratnu loptu, nešto se dogodilo na četveroglavom mišiću desne natkoljenice, kvadricepsu koji je inicirao bol zbog koje je Stipe odmah morao prekinuti trening.“

Pregled magnetskom rezonancijom je potvrdio rupturu desnog kvadricepsa, što znači da su pukla mišićna vlakna. Takva ozljeda uvjetuje najmanje desetodnevno mirovanje. Izgledno je da se Stipe vrati kući prije početka Eura.

Što Barić može učiniti? Može pozvati Vasilja, što zahtijeva proceduru prosljeđivanja liječničke dokumentacije UEFA-i. Stvari su jasne, radi se o istinskoj ozljedi, pa UEFA ne bi trebala imati ništa protiv da Vladimir Vasilj doleti u Portugal.

Otto Barić: "Za nedjelju u Leiriji već sam iskristalizirao sastav, u odnosu na onaj koji je igrao prvo poluvrijeme protiv Danske moguće su tri promjene uključujući tu s Pletikosom. Živković može apsolutno, Olić je spreman 95 posto, ako će biti spreman i 99 posto, neće istrčati.“

Sukladno tome, ovako bi trebala izgledati naša nedjeljna postava: Butina – Šimić, R. Kovač, Šimunić, Živković – Mornar, N. Kovač, Bjelica, Rapaić – Pršo, Šokota.

Matko Rak

Pročitajte više