Otto Barić: Ljut sam na Dinamo jer je prodao Pjacu i Roga

Foto: Guliver Images/Getty Images

DINAMO večeras u Salzburgu od 20:45 sati lovi Ligu prvaka. Prva utakmica odigrana u Zagrebu završila je 1:1. Na Maksimiru je te večeri bio i legendarni hrvatski trener Otto Barić, ali nije imao strpljenja gledati utakmicu do kraja.

"Otišao sam razočaran sa stadiona. Pogotovo zbog igre Dinama, ali ni Salzburg nije bio bolji. Obje ekipe su bile prosječne. Međutim, vjerujem da će to bolje izgledati u Austriji na uzvratu", rekao je Her Otto za Laola1.

"Što je s publikom?"

No, igra Dinama nije jedino što Bariću smeta. Tu je i klupska politika koja je usmjerena na prodaju svega što valja. Po Zagrebu kruži priča da će uprava nakon rasprodaje igrača početi s prodajom čistačica i ostalog klupskog osoblja.

"Pazite, oni prije najvažnije utakmice sezone najave prodaju najvažnijih igrača. Da, dobit će 40 milijuna eura za Roga i Pjacu, ali što je s publikom? To je najveći problem Dinama i zato me ljute".

Zagrebačka publika tek se privikla na igrača, a ovaj već pakira kofere za inozemstvo.

"Publika želi momčad. Međutim, Dinamo postiže visoke cifre za svoje igrače, a igrači su nestrpljivi. Tako je nemoguće izgraditi momčad. Vi da biste imali konkurentnu ekipu u Europi morate imati iste igrače na okupu barem dvije godine. Dakle, rasprodaja nije ispravan put".

"Dinamo je bolji u gostima..."

Ima li Dinamo šanse proći u skupine Lige prvaka?

"Šanse su 50:50. Sve ovisi o tome u kakvoj su formi igrači tog dana. Salzburg je prije dvije godine razbio Dinamo (4:2, 1:5), ali Dinamo je danas daleko kvalitetniji i što je još važnije bolje igra u gostima nego kod kuće".

Barić je zadovoljan s radom Zlatka Kranjčara u Dinamu.

"On je dobar trener i nitko ga ne može kriviti za situaciju. Ostao je bez dvojice sjajnih igrača. Sada mora raditi s mladim i talentiranim igračima koji su još uvijek prezeleni za Europu".

O Hrvatskoj na Euru

Za kraj, Barić je prokomentirao nastup hrvatske reprezentacije na Euru u Francuskoj.

"Hrvatska je bila dobra, ali ima tu prostora za napredak. Također, postoje brojni problemi unutar države koji se reflektiraju na nogomet".

 

Pročitajte više