lige petice

Ova fotografija objašnjava kaos u igri Barcelone

Foto: Guliver Image/Getty Images, Epa, Twitter

BARCA na prvi pogled ima solidnu poziciju. Drugi su u Primeri iza Reala, a u Ligi prvaka imaju pobjedu i remi protiv Intera i Borussije, dva jaka rivala. Međutim, svi će se složiti da Barcelona ove sezone ne igra dobro, da igraju kaotično i da čekaju Messija da spasi stvar kao što je bilo protiv Intera. To nije momčad koja ima šampionske ambicije.

Prošle sezone je Barcelona bila prvak, ali je u polufinalu Lige prvaka šokantno ispustila prednost od 3:0 protiv Liverpoola. Dolazak Antoinea Griezmanna trebao je označiti početak nove pobjedničke ere Blaugrane. Međutim, sjajni Francuz nije ispunio očekivanja niti je opravdao silne milijune potrošene na njegov dolazak.

U sedam utakmica La lige postigao je samo tri pogotka, a u Ligi prvaka nijednom nije poentirao.

Više od te čiste statistike, u oči upada njegova neuvjerljivost na terenu. U isto vrijeme Griezmann briljira kad igra za reprezentaciju Francuske. Razlog zašto Griezmann igra loše za Barcu, a odlično za Francusku, mogao bi se kriti i u usporedbi grafičkih prikaza kretanja u obje momčadi.

Na priloženom tweetu je heatmapa na kojoj se nalazi s lijeve strane prostor koji Griezmann okupira kad igra za reprezentaciju (posljednje dvije utakmice za Trikolore), a na desnoj kad nosi dres Barcelone.

Nije teško uočiti koliko manje prostora okupira Griezmann kada igra za klub u odnosu na nastupe za Trikolore, gdje mu izbornik Deschamps daje puno više sloboda u kretnjama.

To je problem s kojim se danas pozabavio i španjolski AS, sugerirajući da je odluka Ernesta Valverdea o korištenju Griezmanna isključivo i strogo na poziciji lijevog krila posve pogrešna.

Pročitajte više