Esport

Ova je ekipa očitala lekciju Kraljevima Europe

Foto: Riot Games

U NAJVEĆEM derbiju europskog League of Legendsa Fnatic je iznenadio G2 Esports sjajnom igrom i nanio im težak poraz. Snovi o tome da će G2 Esports završiti sezonu bez poraza su pregaženi, ali zato Fnatic izgleda sjajno.

>Najpoznatiji gamer na svijetu izdaje tri knjige, evo o čemu će biti

Sve je počelo još u draftu. Fnatic se odlično pripremio i točno znao što može očekivati od G2 Esportsa. Oduzeli su im Pykea i natjerali G2 Esports da igra standardnu kompoziciju. Tako su Luka ''Perkz'' Perković i društvo završili s Yummi kao prvim odabirom, ali bez Pykea, za razliku od posljednjeg meča u kojem su slavili s ta dva heroja. Odlučili su i poslati Rasmusa "Capsa" Winthera na top s Akali, dok je na midu bio Martin "Wunder" Hansen na Ireliji. 

Foto: Riot Games

Za sjajno otvaranje Fnatica pobrinuo se Gabriel "Bwipo" Rau na Renektonu koji je uz pomoć Madsa "Broxah" Brock-Pedersena dominirao gornjim dijelom mape. Fnatic se brže kretao i na temelju dobrog početka konstantno gradio prednost. Luka "Perkz" Perković na donjem dijelu mape nije uspio ostvariti dovoljno veliku prednost da bi bio prevaga u kasnijim fazama igre iako je to bila Fnaticova slabija strana. Sve u svemu, odličan Fnatic je očitao lekciju G2 Esportsu i vjerojatno ih malo spustio na zemlju. Fnatic je ostao jedina neporažena ekipa u Europi, a G2 Esports dobio novi izazov!

Foto: Riot Games

Drugi Hrvat u najjačoj europskoj League of Legends ligi, Toni "Sacre" Sabalić, odigrao je sjajnu partiju u pobjedi SK Gaminga protiv Misfitsa i proglašen je najboljim igračem.

 

Pročitajte više