SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

"Ova pobjeda bi mogla usmjeriti turnir, Hrvatska je spremna za velike stvari"

LEGENDARNI golman Hrvatske, dvostruki olimpijski i svjetski prvak Valter Matošević, komentirao je pobjedu rukometaša protiv Islanda 31:27, na startu SP-a u Münchenu.

>>> PRATITE RUKOMETNU LUDNICU, REAKCIJE, ANALIZE I KOMENTARE NA INDEXOVOJ TEMI. 

Uz igrača utakmice Luku Stepančića (8/10), u ključnim trenucima Hrvatsku je do pobjede nosio Marin Šego. Golman mađarskog Pick Szegeda skinuo je 12 udaraca borbenih Islanđana, a Matošević ističe da je od njegove statistike bitniji bio tajming. Utakmica je bila puna preokreta. Na seriju Hrvatske 8:1 Islanđani su odgovorili sa 7:1, ali su u završnici utakmice u devet minuta zabili samo jedan gol.

"Kada smo gubili dva razlike, Šego je skinuo što je trebalo. Potom su gubili 4 razlike, a Šego je opet bio tu. Nije bitno obraniti 15 šuteva, bitno je u kojem momentu utakmice ih je obranio. Imali smo crnih rupa u igri, ali pokazali smo karakter i nismo gubili glavu. I kada smo bili u minusu, bili smo tu, pokazali smo snagu. Mislim da smo spremni za veliki rezultat na ovom turniru", hrabro je kazao RTL-ov stručni komentator Matošević.

"Odigrali smo fenomenalnu obranu u posljednjih deset minuta, sve smo zaustavili, Duvnjak je odradio veliki posao, a ostalo je dovršio Šego. Utakmica je bila interesantna, ušli smo u brzi protok lopte i brzu realizaciju. Ovo je pravi put, s 5:1 obranom i isturenim Duvnjakom. Kada to poprati pravi golman svojom izvedbom, to je to. Ova utakmica mogla bi usmjeriti tijek turnira za Hrvatsku. Nema lakih utakmica, ali sada nas čeka Japan, ipak nešto lakši protivnik. Idem korak po korak. Došli smo s ciljem da prođemo skupinu i izborimo kvalifikacije za Igre u Tokiju, ali uz malo sreće siguran sam da možemo puno više, posebno uz ovakvu atmosferu na tribinama. Vidjeli smo pravu snagu ove Červarove reprezentacije", objasnio je Valter.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko rukometno prvenstvo, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: sp rukomet 2019.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više