TRANSFERI

Ova tablica čini Liverpoolov naslov još fascinantnijim

Screenshot. Sky Sport

LIVERPOOL je naslov prvaka Engleske osvojio nevjerojatno malim trošenjem na pojačanja.

Tijekom sezone u kojoj je suvereno, čak osam kola prije kraja prvenstva postao osvajač Premiershipa, kupio je samo jednog igrača i to po niskoj cijeni.

Liverpoolov put do povijesnog engleskog naslova 2020.

Takumija Minamina je u zimskom prijelaznom roku doveo iz Salzburga za 8,6 milijuna funti, što je sitniš za najbogatije klubove najbogatije lige svijeta.

Priložena tablica pokazuje kako Liverpool kotira među osvajačima Premier League zadnjih deset sezona kada su u pitanju sredstva izdvojena za pojačanja tijekom šampionske sezone.

Liverpool ispada siromah u odnosu na jedinog konkurenta Manchester City. Guardiola je dvije prethodne godine titule osvajao tako da je momčad snažio igračima na koje je u tom razdoblju potrošio čak 345,2 milijuna funti. 

Naravno, Liverpoolova sića koju je ove sezone potrošio na samo jedno pojačanje zavarava. Realna slika koliko je Kloppu trebalo da kupi šampionsku momčad dobiva se kada vidimo koliko je trošio na nove igrače tijekom dvije spomenute sezone vladavine Cityja. 

Pretprošlu sezonu okončao je sa 156, a prošlu sa 164 milijuna funti plaćenih za nove igrače.

Međutim, City se razbacivao i ove sezone. Pep je od beskrajno bogatih vlasnika dobio još 150 milijuna funti, što je čak 17 puta više od onog koliko je u isto vrijeme potrošio Klopp. 

Na kraju je ipak najvažnije kako izgleda poredak na ovoj tablici:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više