Ovaj čovjek uništio je Dinamo i dobio aplauz Maksimira

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DUJE ČOP glavno je ime zaostale utakmice 4. kola SuperSport HNL-a Dinama i Lokomotive odigrane na Maksimiru. U petoj je minuti pogodio za vodstvo Lokomotive. Ubacio je Silvijo Goričan, a Čop je pogodio glavom od vratnice. Nakon VAR provjere gol je potvrđen. Igrači Dinama jurnuli su po izjednačenje, no odmah su primili i drugi pogodak.

Grafika: Sofascore

Goričan je odlično ponovo asistirao za Čopa, koji je nakon brze akcije prebacio Zagorca. U 87. minuti Špikić je mogao vratiti Dinamo u život, išao je sam na golmana, ali umjesto udarca, dodao je loptu u sredinu - nikome. U kontri koja je uslijedila Čop je trećim golom zaključio priču. Maksimir ga je na izlasku iz igre nagradio aplauzom.

Deset godina nije postigao hat-trick

Bio je to četvrti hat-trick za Čopa u HNL-u. Protiv Rijeke 17.2.2013. godine postigao je prvi hat-trick, drugi je zabio Slaven Belupu 8.3.2014., a treći je upisao protiv Zadra 2.8.2014. godine. To znači da je Čop zadnji hat-trick u HNL-u upisao prije skoro deset godina.

Nije mu prvi put da ruši Dinamo. Prošle sezone je u dresu Šibenika izbacio Dinamo iz Kupa. Tada je u 93. minuti zabio za preokret i pobjedu 2:1 u polufinalu. Naravno, treba i istaknuti da se Čop prošle sezone vratio u HNL, u kojem je najbolje igrao baš za Dinamo.

Najbolje igre je dao u Dinamu

Čop je za Dinamo sakupio 124 nastupa, zabio je 61 gol i upisao je 19 asistencija.  Bio je prvi strijelac HNL-a u sezoni 2013./14. Čop je u karijeri igrao i za Hajduk, gdje je prošao i nogometnu školu, a Poljud je zamijenio portugalskim Nacionalom 2008. godine, ali se bio vratio već sljedeće godine. Nakon dvije godine prešao je u redove gradskog rivala RNK Splita, odakle je 2012. otišao u Dinamo.

Dinamo ga je 2015. posudio talijanskom Cagliariju, koji ga je po isteku posudbe kupio za dva i pol milijuna eura. Igrao je još za Standard iz Liegea, Malagu i Sporting Gijón. U Dinamo se vratio 2021., nakon čega su slijedile posudbe slovenskom Celju i Šibeniku. 

Pročitajte više