Ovako trenutno izgleda osmina finala Eura: Za Hrvatsku najteži mogući suparnici

Foto: Hina

ODIGRANA su dva kola u svim skupinama Europskog prvenstva, a nakon sljedećeg kola ide se u nokaut fazu natjecanja. Od 24 reprezentacije dalje će proći njih 16 - 12 s prvog i drugog mjesta te najbolje četiri trećeplasirane. 
 
Prema dosadašnjim rezultatima Hrvatska bi u osmini finala igrala protiv pobjednika skupine E Italije. Bio bi to šesti par osmine finala, a u četvrtfinalu bi igrao protiv petog para u kojem svjetski prvak Njemačka čeka Slovačku ili Portugal, dvije od četiri najbolje trećeplasirane u ovom trenutku. Kod najboljih trećeplasiranih će ždrijebom biti određeno s kim će igrati u osmini finala pa se još ne zna bi li Nijemci igrali protiv Slovaka ili Portugalaca.
 
Do finala bi tako Hrvatska morala preskočiti Italiju, a zatim vjerojatno prve favorite natjecanja Njemačku i Francusku. Ne može teže...
 
 
 
Od trećeplasiranih bi kao najlošiji ispali Rumunjska i Švedska, koje imaju po jedan bod, a trenutno su na posljednjim mjestima skupine Austrija, Irska, Turska, Ukrajina (već ispala), Rusija i Albanija.
 
Parovi osmine finala nakon dva kola: 
 
Švicarska - Poljska
Španjolska - Slovačka/Portugal
Engleska - Sjeverna Irska/Češka
Mađarska - Belgija
Njemačka - Slovačka/Portugal
Italija - Hrvatska
Francuska - Sjeverna Irska/Češka
Wales - Island
 
 

Pročitajte više