Ovako bi mogao izgledati Pochettinov Chelsea. Stiže ubojit napadač kao zadnja karika

Foto: EPA-EFE, Grafika: Index

MAURICIO POCHETTINO trebao bi na kraju sezone preuzeti Chelsea. Kako javlja Fabrizio Romano, Argentinac je u završnim pregovorima s londonskim klubom i uskoro se očekuje i službena objava. Chelsea bi trebao postati peti klub u Pochettinovoj trenerskoj karijeri nakon Espanyola, Southamptona, Tottenhama i PSG-a iz kojeg je otišao u srpnju prošle godine.

Pochettino će imati jako težak zadatak vratiti Chelsea tamo gdje pripada nakon katastrofalne sezone u kojoj je novi vlasnik Todd Boehly smijenio dva trenera (Tuchela i Pottera) te potrošio 650 milijuna eura na nove igrače. Chelsea je ispao iz Lige prvaka kao i iz svih engleskih kupova, a na tablici je na sramotnom 11. mjestu i sljedeće sezone neće igrati Europu.

Čeka ga disfunkcionalna momčad

Pochettina čeka momčad prepuna talenta i vrhunskih igrača, ali i potpuno disfunkcionalna. Thomas Tuchel imao je jednu viziju, Graham Potter drugu, a Frank Lampard kao da ni sam ne zna što radi, ali je u zadnjem kolu ipak uspio pobijediti Bournemouth 3:1 što je bila prva pobjeda Chelseaja još od početka ožujka.

Portal TalkSport pozabavio se time kako bi Chelsea mogao izgledati pod novim trenerom koji će imati ogroman broj igrača od kojih će morati sastaviti pravu momčad. Na ljeto dolazi Christopher Nkunku koji je već potpisao predugovor s Chelseajem i koji će ga Leipzigu platiti 60 milijuna eura.

Chelsea je navodno jako zainteresiran za Andrea Onanu iz Intera kojeg će pokušati dovesti, a spominje se i još jedan centarfor. To bi trebao biti Victor Osimhen koji je s 23 prvenstvena gola odveo Napoli do prvog naslova prvaka od 1990. godine. O tom - po tom, ali Pochettino će imati na raspolaganju kvalitetnu momčad koju će trebati znati posložiti.

Promjena sustava je nužna

TalkSport tvrdi da bi Pochettino mogao prijeći na sustav 4-2-3-1 koji bi trebao savršeno odgovarati njegovim igračima. Ključni će biti Enzo Fernandez i N'Golo Kante koji ipak ostaje u Chelseaju. Kante je tip igrača kakav treba Fernandezu, veznjak koji će osvajati lopte i prosljeđivati ih do Fernandeza koji će onda graditi igru.

Ključna će biti i revitalizacija Masona Mounta koji se spominjao u kontekstu transfera u Liverpool ili Arsenal, ali je sve izvjesnije da će ostati u Chelseaju. Od Mounta, klasične desetke, puno koristi bi na toj poziciji imali krilni napadači Mudrik i Sterling, a Nkunku bi trebao biti taj koji će jamčiti golove.

U slučaju da Chelsea zaista kupi Osimhena, Nkunku bi se s Mountom mogao mijenjati na poziciji polušpice i tako napraviti mjesta za ubojitog Nigerijca u napadu. TalkSport tvrdi da će Chelsea pokušati dovesti još jednog veznjaka budući da su i Kante i Mateo Kovačić sve skloniji ozljedama. Spominju se Moises Caicedo, Amadou Onana i Declan Rice.

Dobra vijest za Pochettina je da će mu Premier liga biti jedino ključno natjecanje sljedeće sezone. Neće igrati Europu, neće morati dozirati igrače i ima dobru podlogu da od Chelseaja napravi momčad koja bi se mogla boriti za naslov prvaka.

Pročitajte više