Ovako će Leicester proslaviti naslov: Svakom navijaču pizza i pivo, a pjevat će im Andrea Bocelli

Foto: Guliver Images/Getty Images

LEICESTER u subotu protiv Evertona igra posljednju utakmicu na domaćem terenu u ovoj sezoni, što znači da će novi prvaci Engleske zajedno sa svojim navijačima slaviti do jutra. Ulaznica za ovaj spektakl u gradu koji broji manje od pola milijuna stanovnika, naravno, više nema u prodaji. Zlata vrijedni papirići su razgrabljeni u rekordnom roku.

Bocelli zvao Ranierija

Uprava kluba već je organizirala proslavu prvog naslova prvaka u povijesti. Svaki će navijač dobiti besplatno pivo i pizzu, a okupljenima će pjevati jedan od najvećih opernih pjevača svih vremena, Andrea Bocelli. Daily Mail navodi kako su pregovori s popularnim Talijanom trajali šest tjedana, a Bocelli je u razgovoru za BBC otkrio kako je samoinicijativno pristupio Claudiju Ranieriju uz prijedlog da njemu i navijačima otpjeva koju pjesmu.

"Volim nogomet i Leicester pratim već mjesecima. Oduševljen sam ovom ljubavnom pričom", rekao je Bocelli.

Ranieri se prisjetio tog poziva.

"Rekao mi je da je presretan zbog Leicestera i da bi nam rado došao u goste pjevati. Odgovorio sam - zašto ne!? Odmah sam ga spojio s odgovornom osobom u klubu. Sve za naše navijače", poručio je Ranieri.

Stižu i Ice King's

Osim Bocellija, navijači će imati prilike pozdraviti zaboravljene heroje Leicestera, šestoricu igrača iz generacije koja je 1963. godine bila na pragu osvajanja naslova prvaka Engleske. Njih stariji navijači pamte pod nadimkom Ice King's (Kraljevi leda), jer su u sezoni 1962/1963., kada se Engleska suočila s najhladnijom zimom u 20. stoljeću, držali prvo mjesto na ljestvici sve dok zima nije popustila. Četiri kola prije kraja prvenstva, sunce je malo zagrijalo i Leicester je nanizao četiri uzastopna poraza te je na kraju završio na četvrtom mjestu.

No, ono što nije uspjela generacija Ledenih kraljeva, uspjeli su igrači Claudija Ranierija koji će nakon utakmice s Evertonom primiti pehar pobjednika Premier lige. Utakmica počinje u 18:30.

Pročitajte više