HNL

Ovako izgleda raspored Dinama i Osijeka do kraja prvenstva

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

OSIJEK i Dinamo odigrali su neriješeno u derbiju prvenstva u Gradskom vrtu (1:1). Dinamo je pobjedom mogao otići na značajnu prednost, a ovim rezultatom utrka za vrh je i više nego otvorena.

Modri sada imaju dva boda prednosti i utakmicu manje, zbog čega su veliki favoriti, ali  kumulacija umora nakon teške europske sezone daje Osijeku pravo za nadanje.

Evo s kime sve jedna i druga momčad igraju do kraja sezone.

Dinamo ima jednu utakmicu više, ali i teži raspored

Do kraja HNL-a ostalo je šest kola za Osječane, dok Dinamo ima jednu utakmicu više. Osijek će jednak broj puta biti domaćin i gost. S druge strane, Modri će jednu utakmicu više imati na Maksimiru. Pri tome treba napomenuti kako je efekt domaćeg terena u ovoj sezoni niži nego inače i najčešće ne predstavlja značajnu prednost.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Dinamo do kraja ima nešto teži raspored. S Hajdukom mora igrati doma i u gostima, a na Maksimir stižu Gorica i Rijeka. Osijek će od momčadi iz gornjeg dijela tablice igrati samo protiv Gorice i Rijeke. S obzirom na to da je Osijek konkurentan ove sezone prije svega zato što nije gubio bodove na "malim utakmicama", to može biti bitan faktor.

Dva velika derbija s Hajdukom čine se kao potencijalno najveći uteg Dinamu. Bez obzira na ogromnu razliku u kvaliteti i bodovnu razliku, nerijetko je znao gubiti bodove protiv Bijelih. Osijek će tako do kraja sezone, osim za sebe, morati i navijati za najvećeg Dinamovog rivala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više