Ovako izgleda tablica otkad je Karoglan na klupi Hajduka

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

HAJDUK je prošli vikend u sklopu 25. kola SuperSport HNL-a slavio protiv Istre 1:0 te je sada u nizu od šest utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Posljednji poraz bio je protiv Rijeke na Poljudu (1:2) i bio je bolan za ambicije Bijelih, a Hajduk u međuvremenu nije nimalo oduševio igrom. Ipak, nogomet se igra za bodove i tu se treneru Mislavu Karoglanu ne može zamjeriti skoro ništa.

Od kada je drugi put sjeo na klupu Hajduka u 13. kolu na gostovanju u Koprivnici, ni jedna momčad u SHNL-u nije osvojila više bodova od Bijelih. Karoglan je u 14 utakmica ostvario učinak od devet pobjeda, četiri remija i jednog poraza te je osvojio 31 bod. To je bod više od Rijeke i dva boda više od Dinama koji su odigrali isti broj utakmica. U tom razdoblju Hajduk je gostovao dva puta u Osijeku, jednom na Maksimiru i igrao kod kuće protiv Rijeke.

Karoglanova momčad je u tih 14 utakmica zabila 22 gola, što je četiri više od Dinama, a samo Rijeka ima više zabijenih golova u ligi (27). Što se tiče primljenih golova, statistika Hajduka je nevjerojatna. Samo šest golova su primili, što je pet manje od Rijeke i Dinama. Hajduk je sačuvao čistu mrežu u devet od 14 utakmica.

Ako stvari postavimo u povijesni kontekst, Karoglanov 31 bod u prvih 14 utakmica na klupi je drugi najbolji početak mandata nekog trenera Hajduka u Ligi 10 (od sezone 2013./14.). Više bodova od njega je osvojio samo Željko Kopić 2017. godine (33). Karoglan je u dva mandata na klupi Hajduka odigrao 28 utakmica u kojima je 19 puta slavio i upisao jedan poraz. Hajduk se muči s igrom, ali osvaja bodove te je uzorak već dovoljno velik da dođemo do zaključka da to ne može biti sreća.

 

Pročitajte više