Ovako je počeo kaos: Policija dovela igrače Boce među navijače Rivera

Foto: screenshot

PRAVA drama odvija se u Argentini uoči uzvrata finala Copa Libertadoresa između River Platea i Boca Juniorsa na El Monumentalu. Prvi meč završio je 2:2 na Bomboneri, a derbi stoljeća počeo je spektakularnim ispraćajem igrača Boce iz njihovog dijela Buenos Airesa te paklenim dočekom u blizini stadiona Rivera. 

Navijači Rivera kamenjem i bocama gađali su autobus s gostujućim igračima, od kojih su neke i ozlijedili, a porazbijali su gotovo sve prozore autobusa. Uslijedili su žestoki neredi pred ulazom na stadion, gdje su pristalice Rivera suzavcem napali igrače. 

Bez obzira na divljaštvo domaćih navijača, argentinska policija napravila je nevjerojatan propust. Bus s Bocinim igračima provela je kroz dio grada u kojem se okupljaju najžešći Riverovi navijači, pri čemu nije organizirala tampon-zonu. 

Iako se radi o utakmici čija je organizacija noćna mora, ne može se ne postaviti pitanje kako argentinska policija nije očekivala da će se dogoditi incidenti u najvećem derbiju svjetskog nogometa, i to baš na mjestu za koje se unaprijed znalo da će biti krcato domaćim huliganima. Ovoliki broj policijskih vozila inače osigurava buseve ekipa i na manje rizičnim susretima. 

Pročitajte više