BABIĆ ODUŠEVLJEN Ovako se igra za Hrvatsku!

Foto: Hina

HRVATSKI rukometaši pobijedili su Mađarsku 31:28 na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj i sad se lakše diše. Izbornik Babić i društvo mučili su se u uvodnom dijelu, ali 15-ak minuta prije kraja prelomili su Mađare koji su bili oslabljeni ne igranjem legende Laszla Nagya. Slavlje je počelo nekoliko minuta prije kraja, a loš početni dojam Kauboji su izbrisali sjajnim cepelinom sa završetkom Domagoja Duvnjaka iza leđa na kraju utakmice.

Manuel Štrlek proglašen je igračem susreta, ali Marko Mamić bio je najvažniji u prijelomnim trenucima. Istaknuo je to i izbornik Željko Babić.

"Pokazali smo emociju, strast i veliku borbenost, jako sam sretan .Nećemo previše slaviti imamo dan odmora i moramo se pripremiti za još jednu kvalitetnu izvedbu protiv Bjelorusije."

"Hvala igračima na borbenosti i zalaganju, ovako se igra za Hrvatsku!", rekao je.

"Mamić je pokazao kakva je igračina, osobito meni"


"Lošije smo krenuli i dugo bili nervozni, ali uspjeli smo se opustiti. Skoro prekasno? Nikad nije kasno, ako pobijediš. Pod stresom smo i zato smo bili lošiji pri početku, mlada smo momčad i opterećeni rezultatom."

"Mlađim igračima zbog toga nije lako igrati, no probudili smo se kad je bilo najpotrebnije. Filip Ivić i Marko Mamić bili su sjajni. Marko nam je unio bitan impuls i pokazao kakav je igrač, osobito meni."

"Jesmo li kupili mir uoči utakmice za prvo mjesto s Nijemcima? Nikad nema mira u hrvatskoj reprezentaciji, ni kad pobjeđujemo ni kad gubimo, takva je Hrvatska."

"Što možemo popraviti? Možemo biti još malo precizniji u tajmingu pri predaji lopte, tijekom turnira bit ćemo još bolji, danas smo odigrali kako smo željeli, ovako treba igrati, a teško je reći koliko još možemo biti bolji."



"Mladi smo, igramo po cijeloj Europi"


Marko Mamić prelomio je utakmicu, tvrde mnogi, i pokazao da se na njega može računati kad je najbitnije.

"Ne bi uzeo zasluge sebi, svi igramo 60 minuta i moramo bit spremni uskočiti. Lijepo je igrati za reprezentaciju i drago mi je kad mogu pomoći."

"Problem je što smo raštrkani po cijeloj Europi, Mađari igraju u dva kluba, mi se moramo uigrati u 20 dana. Svejedno dovoljno za pobijediti uigranu i iskusnu momčad. Generacija je željna pobjeda i rezultata, svaki put iskoči neko i to je naša snaga," skroman je Mamić.

"Na poluvremenu smo se dogovorili, idemo dati gas"


"Prvo poluvrijeme smo bili u grču, valjda od iščekivanja, nije nam išao šut, promašili smo dva tri zicera, nikao ući u ritam, ali eto uspjeli smo," rekao je Zlatko Horvat.

"Bilo je teško igrati, mogu misliti kako je bilo navijačima, Mađari su bili borbeni, ali digli smo koncentraciju i zasluženo pobijedili," kaže Filip Ivić.

"Pokazali smo karakter, kad gubimo da se možemo vratiti. Poluvrijeme je završilo da nije moglo bolje po nas. U svlačionici smo rekli idemo dati gas i završiti utakmicu što prije. Fićo je bio sjajan u nastavku, zabili smo par lakih golova i to je presudilo," rekao je Domagoj Duvnjak.
 

Pročitajte više