Ovako ste ocijenili prvi dres reprezentacije

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez sa svojim je tehničkim partnerom u ponedjeljak predstavio nove dresove hrvatske reprezentacije koje će ona nositi na skorašnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj te predstojećem kvalifikacijskom ciklusu. Dresovi su predstavljeni na posebno organiziranom događaju u Zagrebu na kojem su reprezentativce pozdravile stotine vjernih navijača. Polovica aktualnog kadra reprezentacije nosila je prvu, a druga polovica pričuvnu garnituru dresa.

Komentari navijača uglavnom idu u smjeru da je pričuvni dres vizualno atraktivniji od prve opcije, a potvrđuju to i rezultati Indexove ankete. Tražili smo vas da ocjenama od 1 do 5 izrazite koliko vam se oni sviđaju. Nakon nešto više od 9000 glasova u obje ankete, prosječna ocjena prve garniture iznosila je 2.1, a rezervne 3.7.

HNS je novu garnituru dresova opisao na svojim službenim stranicama.

"Na upečatljivom prvom dresu, kultni crveni i bijeli kvadrati postali su najveći do sada, nudeći hrabriji izgled koji će pomoći u oblikovanju prepoznatljivih motiva hrvatske zastave na tribinama i na terenu. Unutarnja strana ovratnika otkriva pak logotip Obitelj/Family koji još više odražava jedinstvo među Vatrenima, a vanjski rebrasti dio dodaje još izraženiji moderni stil", navodi se u opisu prvog dresa.

"Nadahnut starom slavom, pričuvni dres donosi moderan začin klasičnom stilu kako bi podsjetio igrače i navijače da nastave sanjati velike snove. Ukošeni kvadrati na novom dresu još jednom odaju priznanje herojima sa Svjetskog prvenstva 1998. godine u Francuskoj, a plava boja istog odgovara tonovima boja na grbu i zastavi Republike Hrvatske. Naravno, logo Obitelj/Family ni u ovom slučaju nije izostao na unutarnjoj strani ovratnika, kao podsjetnik na veliku hrvatsku vatrenu nogometnu obitelj", piše u opisu rezervne garniture.

Pročitajte više