Ovako su engleski novinari prokomentirali igru Gvardiola i Kovačića

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY i Arsenal odigrali su 0:0 u derbiju 30. kola Premier lige u utakmici s ukupno tek tri udarca u okvir gola. City je sakrivao loptu svom suparniku i imao posjed od 73 posto, no uputio tek dva šuta u okvir Davida Raye, dok je Arsenal po tom pitanju napravio još i manje sa samo jednom loptom koja je išla unutar okvira gola Stefana Ortege. Najzadovoljniji svime bio je Liverpool, koji je pobjedom 2:1 protiv Brightona stigao do vrha ljestvice.

Joško Gvardiol i Mateo Kovačić bili su Cityjevi starteri u derbiju. Gvardiol je odigrao utakmicu u punoj minutaži i njom oduševio komentatore i navijače, dok je Kovačić zamijenjen u 61. minuti, kada je u igru umjesto njega ušao Jack Grealish.

Uz Gvardiola svi spominju Saku

"Započeo je neuvjerljivo s krivim dodavanjem kojim je omogućio kontranapad Arsenalu, ali je rastao u igri kako je utakmica odmicala. Odradio je vrlo dobar posao na Saki", piše Manchester Evening News o Gvardiolovih 90 minuta. Vrednovao ih je ocjenom 7.

Bukayo Saka, Arsenalova 22-godišnja zvijezda vrijedna 130 milijuna eura prema Transfermarktu, ostao je nevidljiv u utakmici protiv Gvardiola. Bio je bez gola, bez asistencije, bez udarca i bez uspješnog driblinga.

"Impresivan prema naprijed, dobra kontrola, dobar dodir", piše The Guardian, koji mu daje ocjenu 7, dok mu nogometni portal Goal trud valorizira ocjenom 8 uz zaključak: "Izvrstan u obrani, stavio je Saku u zadnji džep."

Grafika: Sofascore

Njegovu igru protiv Sake ističu i navijači pa neki od njih pišu da je "odigrao najbolju utakmicu otkako je stigao u Premier ligu", drugi da je "poseban" i da je "bio najbolji igrač utakmice", dok je za treće bio neprelazan "poput zida".

Kovačić dobar

Kovačićeva igra za medije i navijače bila je dobra, ali on je, kao i mnogi drugi u Cityjevoj momčadi, ostao u sjeni onog što je napravio Gvardiol.

"Jedan udarac prema golu, bilo je očekivano da će napustiti igru kad će u nju ulaziti Doku ili Grealish. Dobar u posjedu lopte, ali bez većeg utjecaja na igru", navodi Manchester Evening News za Kovačića i daje mu ocjenu 6. Istu ocjenu daje mu i Goal, uz opis da je uz Rodrija davao balans u Cityjevoj igri na sredini terena.

Šest je ocjena koju je dobio i od The Guardiana, koji također ističe njegov udarac s početka drugog poluvremena i ističe da je bio zamijenjen.

Pročitajte više