HRVATSKA PRVAK SVIJETA U TENISU

Ovako su francuski mediji doživjeli pobjedu Hrvatske u finalu Davis Cupa

Foto: Pixell

HRVATSKA je drugi put u povijesti osvojila Davis Cup. Marin Čilić svladao je Lucasa Pouillea s 3:0 i donio Hrvatskoj konačnu pobjedu nad Francuzima 3:1, čime je ispisao nove stranice povijesti našeg tenisa.

> Hrvatska je osvojila Davis Cup drugi put u povijesti!

Francuski mediji nisu previše dramatizirali nakon poraza svoje reprezentacije u finalu Davis Cupa, posljednjeg u ovakvom formatu nakon 130 godina.

"Marin Čilić svladao Lucasa Pouillea, Hrvatska postala sveta", naslov je L'Equipea nakon hrvatskog slavlja u finalu.

Ugledni Le Monde samo je kratko prenio vijest o pobjedi Hrvatske nad Francuskom na Pierre-Mauroyu.

"Čilić dobio Pouillea, Hrvatska ispred Francuske u Davis Cupu", piše Le Parisien, koji je istaknuo da je će Hrvatska ostati upamćena po ovom naslovu Davis Cupa zbog promjene formata od iduće godine.

Također, u svom tekstu o pobjedi Hrvatske istaknuli su i nazočnost predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, koja je, kao pišu, već ustaljena gošća na hrvatskim sportskim događajima.

"Plavo se čudo nije dogodilo", kolumnist Le Figaroa, Jean-Julien Ezvan piše nakon finala. U svojoj kolumni ističe da je Francuska jednostavno izgubila od boljeg protivnika.

"Francuska je prizemljena u ovom Davis Cupu, žrtva tima mnogo boljeg od nje. Hrvatska, reprezentacija s dvojicom igrača u Top 15 i sa solidnim parom (s mnogo mogućnosti), predvođena Željkom Krajanom koji se mjesecima oslanjao na malu skupinu, uvjeren u njenu snagu. Prije finala Yannick Noah bio je na slatkim mukama, barem desetorica igrača mogla su upasti u nacionalnu selekciju. S druge strane, Krajan već duže vrijeme znao tko mu je pet glavnih igrača. Ostatak plana bio je jasan."

Pročitajte više