Ove zvijezde su slobodni igrači i može ih se dovesti besplatno

Foto: Profimedia

IGRAČ s 353 nastupa za Real Madrid. Bivši osvajač Premier lige. Dvojica bivših hrvatskih reprezentativaca. Strijelac 108 golova za Zenit. U neka druga vremena oni bi stajali desetke milijuna eura, ali danas su slobodni igrači kojima je nedavno ili još ljetos istekao ugovor s klubovima. Popis igrača koji su bez ugovora razvlači se na stotine imena, ali od onih najatraktivnijih može se složiti jako, jako dobra momčad koja ne bi stajala ni centa. 

Na golu je Nikita Haikin kojega će se Dinamovi navijači sjetiti iz dvije utakmice s Bodo/Glimtom u play-offu Lige prvaka. Rus je za norveškog prvaka odigrao 121 utakmicu, protiv Dinama je igrao jako dobro, a bez ugovora je od 1. siječnja ove godine, nakon što mu Bodo nije ponudio novi.

Stoper je nekad koštao 45 milijuna eura

Zadnju liniju čine bivši hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko na desnom te Danny Rose na lijevom beku. Rose je za Englesku odigrao 29 utakmica, a u karijeri je igrao za Tottenham, Sunderland, Watford, Newcastle i još neke klubove. Zadnji klub bio mu je Watford s kojim se razišao prošlog ljeta.

Stoperski par su Nikola Maksimović i Eliaquim Mangala. Maksimović je u karijeri odigrao 146 utakmica u Serie A za Torino i Napoli koji ga je u ljeto 2017. godine platio 21 milijun eura. Maksimović je u Genoi bio do rujna prošle godine, nakon čega je otišao iz kluba.

Eliaquim Mangala je odigrao gotovo sto utakmica za Standard, Porto i Manchester City s kojim je bio prvak Engleske, a osam puta igrao je za Francusku. Svojedobno je vrijedio 45 milijuna eura, koliko je za njega City platio Portu 2014. godine.

I Bradarić bez ugovora

Dva centralna vezna igrača u ovoj jeftinoj formaciji su bivši hrvatski reprezentativac Filip Bradarić te Danny Drinkwater, bivši član legendarne momčad Leicestera koja je 2016. godine osvojila Premier ligu. Drinkwater je stigao i do engleske reprezentacije za koju je odigrao šest utakmica, da bi u ljeto 2017. otišao u Chelsea za 40 milijuna eura.

No, njegova karijera je u tom trenutku krenula nizbrdo. Drinkwater je pukao pod pritiskom u Chelseaju, imao je problema i s ozljedama, a onda je pao u depresiju zbog koje je išao na terapije i rekao da se jedva izvukao.

Dvije bivše zvijezde Reala

Na lijevom krilu je nekadašnja najveća Realova nada Jese Rodriguez, o kojemu smo nedavno pisali. Jese je prije dva tjedna raskinuo ugovor s turskim Ankaragucuom te je u potrazi za novim klubom, baš kao i Isco koji je nakon 356 utakmica za Real Madrid u prosincu ostao bez ugovora i nakon skoro deset godina otišao sa Santiago Bernabeua.

Na desnom krilu je vječni francuski talent Florian Thauvin koji već ima 29 godina, a svojevremeno je vrijedio 50 milijuna eura. Thauvin je odigrao 281 utakmicu za Marseille i upisao je deset nastupa i jedan gol za Francusku, ali nikad nije realizirao svoj talent do kraja. Zadnje dvije godine bio je u meksičkom Tigresu s kojim mu je u ponedjeljak istekao ugovor.

Udarna špica besplatne momčadi je Artem Dzjuba koji već ima 34 godine. Kad je bio u formi, ruski reprezentativac bio je ubojit napadač koji je za Rusiju zabio 30 golova u 55 utakmica, a za Zenit je u 249 utakmica zabio 108 golova uz čak 70 asistencija.

Pročitajte više