Overeem: Treba nam više doping testova u MMA-ju

ZVUČI nevjerojatno, gotovo kao iz usta naših političara, kada Alistair Overeem kaže da bi trebalo uvesti više doping testova u MMA-ju. No, nabildani Nizozemac je upravo to rekao u razgovoru za Yahoo Sports.

Podsjećamo, The Reem je mudro izbjegao nasumični test Atletske Komisije Nevade tako što je iz Las Vegasa pobjegao u Nizozemsku prvim mogućim avionom. Nakon gotovo mjesec dana izmotavanja, tek je jučer u Londonu predao svoj urin na testiranje i sada tvrdi:

“Nakon ovoga više ne može biti sumnje. Stvar je da sam se i prije borio u SAD-u i svaki put kada su me testirali, bio sam čist. Stvarno ne znam od kuda stižu ove optužbe. Previše sam fokusiran na svoju karijeru da bi razmišljao o ovakvim stvarima”, izjavio je Overeem i dodao:

“Ne mogu suditi drugim borcima, iako naravno da nekada postoje određene sumnje. Mislim li da bi se testiranje trebalo raditi češće? Da. Mislim da bi. No, trebalo bi se raditi na svim borcima, a ne samo na nekima.”

Upitan znači li to da bi po njegovom razmišljanju nasumičnim tempom trebalo testirati sve borce s neke priredbe, Overeem odgovara:

“To bi bila poštena stvar, zar ne? Ako bi testiranje bilo selektivno, to je nepošteno.”

Još uvijek se ne zna je li Nizozemac prošao na testu koji je jučer predao u Londonu, no prema njegovim samouvjerenim izjavama, čini se kako je siguran da će sve biti u redu.

Njegov dvoboj protiv Brocka Lesnara na rasporedu je 31. prosinca.

Pročitajte više