CRISTIANO RONALDO

Ovih 11 stvari vjerojatno niste znali o Cristianu Ronaldu

Foto: Getty Images, EPA, Instagram

ŽIVOTNA priča Cristiana Ronalda kroz njegovu je karijeru već detaljno ispričana, i to s potpunim pravom.

Napadač Juventusa prava je inspiracija svima onima koji sanjaju o preskakanju prepreka i velikim dostignućima.

Njegova je vrijednost procijenjena na 415 milijuna eura jer je Portugalac, uz pet Zlatnih lopti i 29 velikih trofeja koje je osvojio kao jedan od najboljih nogometaša svih vremena, imao velikih uspjeha i izvan terena.

Zbog toga je skupio vojsku fanova koji, razumljivo, smatraju da već sve znaju o ovom 35-godišnjaku.

Ronaldovih sedam najboljih golova za Juventus

Svaki Ronaldov potez dospijeva na naslovnice, bilo da se radi o osvajanju titula s Juventusom ili širenju kolekcije luksuznih automobila.

Pa ipak, ima još pregršt anegdota iz njegova života koje su nekako ostale manje zapažene.

Inspirirani YouTube kanalom Soccer Stories - Oh My Goal i njihovim videom "11 stvari koje niste znali o Cristiano Ronaldu", na portalu Give Me Sport odlučili su sažeti najbolje.

11. Ronaldo ima apartman vrijedan 18,5 milijuna dolara u Trump Toweru. Kupio ga je 2015., piše Business Insider, a prekriven je sa 765 kvadrata drvenog parketa iz Versaillesa iz 18. stoljeća.

10. Prema časopisu Men's Health, lopta često doseže brzinu od 130 km/h nakon Ronaldovih udaraca. Brza je skoro kao njegovi automobili.

9. Iako je imao nevjerojatnu karijeru, bivšem superstaru Manchester Uniteda i Real Madrida malo je falilo da uopće ne postane nogometaš. S 15 godina morao je na operaciju srca jer bi ga inače aritmija spriječila da igra na najvišoj razini.

8. Ronaldo je u Juventus mogao doći još 2002., ali spriječio ga je čileanski napadač Marcelo Salas, koji je odbio razmjenu jer nije želio igrati u Sportingu iz Lisabona. Naposljetku je Ronaldo ipak stigao u Torino, ali tek 2018. kad je napustio Real Madrid.

7. Mogao je krenuti raznim drugim putevima. Liverpool ga je pokušao dovesti kao klinca, ali nisu se uspjeli dogovoriti o visini plaće. S druge strane, Lyon ga je odbio kad mu ga je Sporting ponudio kao dio razmjene. Francuski klub želio je novčanu odštetu, a ne nedokazanog tinejdžera. Njihov gubitak.

6. Ronaldo je kao dijete zbog siromaštva dijelio sobu s troje braće i sestara. Otac mu je bio alkoholičar. Sad je priča sasvim drukčija jer se brine da mama Dolores također živi na visokoj nozi pa joj je tako nedavno darovao Porsche vrijedan 100.000 funti, piše The Sun.

5. Kuhar portugalske reprezentacije kaže da Ronaldo ima širok izbor omiljene hrane koja mu pomaže da bude u vrhunskoj formi: bakalar, rižoto, portugalsko vino, pržena palenta i juha od povrća.

4. Naviknuli smo ga povezivati s brojem 7, ne zovu ga uzalud CR7. Ali to nije jedini broj koji je nosio u karijeri. Nosio je i brojeve 17, 9 i 28.

3. Ronaldo je poznat po opsesivnom treniranju, ali ima vremena i za hobije. Voli poker i toliko je dobar da se natjecao protiv nekih od najboljih svjetskih igrača na PokerStarsu.

2. Novinar Guillem Balague u Ronaldovoj biografiji prisjeća se kako je mladi Ronnie reagirao kad su ga zadirkivali u Sportingovoj akademiji. Jednog je dana za kaznu morao iznositi smeće, a na dobacivanja suigrača uzvratio je: "Jednog dana ću biti najbolji nogometaš na svijetu i imati hrpu Ferrarija!"

1. A kad smo kod njegove impresivne kolekcije automobila, prema Daily Mailu, sad je vrijedna gotovo sedam milijuna eura, a u njoj su 300.000 eura vrijedan Lamborghini Aventador, 700.000 vrijedan Mercedes, koji mu je djevojka Georgina Rodriguez kupila za 35. rođendan, i dva Bugattija, od kojih je svaki vrijedan više od milijun eura. Nije loše.

Ovo je priča koja nikad ne prestaje fascinirati. Od dna do vrha. Pa iako ulazi u suton svoje fenomenalne karijere, Ronaldo ima dovoljno vremena da postigne još i više.

Pročitajte više