Ovo je Gvardiolova savršena postava Hrvata koji su igrali u Premier ligi

Foto: Profimedia, Index

JOŠKO GVARDIOL ovog je ljeta napustio RB Leipzig i u transferu vrijednom 92 milijuna eura potpisao za Manchester City. Time je postao 29. hrvatski nogometaš koji je nastupio u Premier ligi. Gvardiol je za službenu stranicu Cityja od tih 29 Hrvata složio svojih idealnih 11.

Na pitanje kako bi ova postava prošla u trenutnoj sezoni engleskog prvenstva, Gvardiol je uz osmijeh odgovorio: "Definitivno bismo osvojili Premier ligu, možda i trostruku krunu. Možda bismo se Perišić i ja mučili na lijevoj strani." Evo Gvardiolovih idealnih 11 sačinjenih od Hrvata.

Tko je u obrani?

"S Lovrenom sam igrao na zadnjem Svjetskom prvenstvu. Iskusan je, a ja sam bio mlad. Naravno, malo me bilo strah u nekoliko početnih utakmica", rekao je Gvardiol o bivšem hrvatskom reprezentativcu i nekadašnjem stoperu Liverpoola Dejanu Lovrenu.

"Ćorluka je dio stručnog stožera hrvatske reprezentacije, on radi na prekidima. Imao je nevjerojatnu karijeru, od njega mogu puno naučiti", izjavio je Gvardiol o Vedranu Ćorluki, koji je kao središnji branič nastupao za Manchester City i Tottenham.

"Igrao je na mjestu lijevog bočnog, ali i kao broj 6. Promijenio sam puno pozicija, a onda sam s 19 počeo igrati kao stoper. To je moja pozicija, savršeno mi odgovara", rekao je Gvardiol postavivši sebe na lijevi bok, dok je desni namijenio Slavenu Biliću, bivšem hrvatskom izborniku.

Tko je u veznoj liniji?

U sredinu veznog reda stavio je Matea Kovačića, donedavnog igrača Chelseaja, a sada također člana Cityja. "Dobro ga je imati uz sebe, osobito u prvim tjednima u klubu. Dobar je čovjek, zabavan i odličan na lopti. Uglavnom djeluje ozbiljno, ali često je zabavan", izjavio je Gvardiol.

Luka Modrić, koji je igrao u Tottenhamu, također se našao u Gvardiolovoj veznoj liniji. "On je promijenio lice hrvatske reprezentacije. Puno je puta ispisao povijest. Zahvalan sam što mogu igrati s njim i učiti od njega", rekao je Gvardiol pa izabrao i Niku Kranjčara, bivšeg člana Portsmoutha, Tottenhama i Queens Park Rangersa.

Tko je u napadu?

U napad je stavio legendarnog hrvatskog napadača, kasnije i predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera. "S reprezentacijom je osvojio treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine. Bio je briljantan s loptom", smatra Gvardiol o Šukeru, koji je zabijao za Arsenal i West Ham.

Lijevo krilo rezervirao je za Ivana Perišića, trenutno ofenzivca Tottenhama, dok je na desnom završio Nikica Jelavić, koji je dio karijere proveo u Evertonu, Hull Cityju i West Hamu.

Pročitajte više