HNL

Jovićević je rekorder Mamićeve ere

Foto: Pixsell, FaH

SAMO sedam utakmica Igor Jovićević izdržao je na klupi Dinama. Čovjek koji je s juniorima kluba ostvario povijesni uspjeh ulaskom u četvrtfinale Lige prvaka odlazi nakon poraza od Rijeke 2:0, a u eri Zdravka Mamića trener Dinama nitko nije bio kraće.

Jovićević je Dinamo preuzeo 22. travnja nakon što se klub u sukobu oko smanjenja ugovora zbog krize s koronavirusom razišao s Nenadom Bjelicom. Pobijedio je u tri od sedam utakmica, a jako je eksperimentirao sa sastavom i davao je šansu mladim igračima. 

Ovo su ljudi koji su u Mamićevoj eri najkraće vodili Dinamo kao treneri:

Branko Ivanković - 8 utakmica (2. rujna 2013. - 22. listopada 2013.)

U svom trećem mandatu na klupi Dinama Ivanković je otkaz dobio nakon poraza 1:0 od Splita u prvenstvu. Tanac je te sezone bio treći trener Dinama nakon otkaza Kruni Jurčiću.

Na klupi je bio osam utakmica, jednu više od Jovićevića, a upisao je četiri poraza, tri pobjede i remi. Nakon Ivankovića trener Dinama je postao Zoran Mamić.

Nikola Jurčević - 11 utakmica (12. ožujka 2018. - 15. svibnja 2018.)

Jurčević je trener bio 65 dana, a momčad je vodio u 11 utakmica. Pobijedio je u pet susreta, dva puta je remizirao, a četiri puta izgubio. 

Presudio mu je poraz kod Rudeša 1:0, a zamijenio ga je Nenad Bjelica. Jurčević je trener Dinama postao nakon ostavke Marija Cvitanovića.

Prvi put je klub iz Maksimira vodio od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine, a u tom je periodu osvojio Kup i Superkup.

Zvonimir Soldo - 14 utakmica (15. siječnja 2008. - 30. lipnja 2008.)

10 pobjeda, tri remija i jedan poraz bio je učinak Solde na klupi Dinama. Osvojio je prvenstvo i Kup, no u televizijskoj emisiji nakon posljednje utakmice u sezoni na Poljudu dao je ostavku bez objašnjenja.

Soldo je jedan od rijetkih trenera u Mamićevoj eri koji je otišao svojom voljom, a nekoliko godina kasnije ovako je objasnio razlaz s Dinamom i Zdravkom Mamićem:

"Način na koji je on radio i na koji ja radim posve su različiti, to se nije poklapalo i odlučio sam otići. Vrlo jednostavno. Ja se nisam mislio mijenjati, nisam mislio ni njega mijenjati, i to je to. Dosta sam tvrd, kad neku odluku donesem, teško mijenjam mišljenje."

Zlatko Kranjčar - 16 utakmica (23. lipnja 2016. - 18. rujna 2016.)

Treći mandat legendarnog Cice završio je porazom Dinama na Rujevici 5:2. Uveo je te sezone Kranjčar Dinamo u Ligu prvaka, no igra nije bila uvjerljiva.

Kranjčar je s klupe otišao nakon 11 pobjeda, tri poraza i dva neriješena rezultata. Ostavku je ponudio nakon najave Mirka Barišića da će dobiti otkaz ako ne pobijedi Rijeku.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

Pročitajte više