KRIZA U BARCELONI

Ovo je Messijev ultimatum Barceloni. Zna se što slijedi ako mu ideja propadne

Foto: Screenshot/Twitter

ŠPANJOLSKI El Chiringuito TV tvrdi da je Lionel Messi postavio ultimatum Barceloni: predsjednik Josep Bartomeu ili ja!

Čini se da je situacija u Barceloni eskalirala do te mjere da je najbolji igrač i kapetan odlučio ucijeniti klub svojim odlaskom na vrlo radikalan način, ako je za vjerovati inače pouzdanom Chiringuitu koji se u Španjolskoj specijalizirao za ekskluzive (slučaj potencijalnog odlaska Sergia Ramosa iz Real Madrida u Kinu).

Ako Messijev ultimatum prođe, zna se tko će biti novi trener

Bartomeu je jučer glumio vatrogasca na kriznom sastanku na kojem je pokušao pomiriti Erica Abidala i Lionela Messija, doznaju Španjolci.

To, prema informacijama španjolskih medija, nije prošlo. Abidal i dalje ima povjerenje čelnika Barcelone na poziciji sportskog direktora i to je jedan od glavnih razloga zašto je Messi odlučio biti radikalan.

Nadalje, Messi želi nove izbore za predsjednika kluba u kojima bi Bartomeu odletio s pozicije (s njim i Abidal), a nakon toga bi za trenera postavio svog velikog prijatelja i bivšeg suigrača Xavija.

Sukob dvojice najboljih Barceloninih igrača

Inače, Messi je nervozan toliko da je prekjučer javno prozvao sportskog direktora Erica Abidala, a navodno je prije nekoliko dana Argentinac na treningu imao okršaj sa suigračem.

Nakon što je Barcelona u pretprošlom kolu La Lige 25. siječnja izgubila od Valencije 2:0, došlo je do obračuna dvojice najboljih pojedinaca Blaugrane - Lionela Messija i golmana Marc-Andrea ter Stegena, piše El Pais.

Navodno su se posvađali u bezazlenoj situaciji oko jedne lopte na treningu, nastala je nervoza i suigrači su ih morali razdvajati da ne dođe do većeg sukoba.

Messijevu nervozu naglašava i Marca.

"Na početku sezone rekao je da želi završiti karijeru u Barceloni, ali sad je promijenio mišljenje. Messiju je dosta ovakvog stanja u klubu, a najviše ga muči sportska politika. Rekao je da želi zdrav sportski projekt, a njega nema ili ga nitko ne vidi. Klub nije imao nikakav odgovor na ozljede Luisa Suareza i Ousmanea Dembelea. Netko očito nije radio svoj posao jer je Setien ostao na 16 igrača iz kadra prve momčadi. Ove zime otišla su četiri igrača, a nitko nije doveden. Govorio je da bi Neymar bio veliko pojačanje, ali Barca ni to nije uspjela ostvariti. Messi rijetko pokazuje osjećaje, ali ljudi u klubu tvrde da njegov izraz lica govori sve", stoji u tekstu.

Što ako Messiju ne prođe ultimatum?

A sav Barcelonin kaos s Messijem u centralnoj ulozi prate Talijani. La Gazzetta dello Sport piše da Messi može postati slobodan igrač ovoga ljeta i tako u pregovore s drugim klubovima ući i bez Barceloninog blagoslova.

U redu, pišu Talijani, čekaju Juventus, PSG, Manchester City, Manchester United i Inter.

Naravno, odmah je izašla i fotošopirana fotografija Argentinca u dresu Juventusa u kojem se već nalazi njegov najveći rival, Cristiano Ronaldo.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više