Europa liga

Ovo je najbolja momčad prvih utakmica 1/16 finala Europa lige. Hrvati dominiraju

Foto: Olivier Hoslet/EPA

PRVE utakmice šesnaestine finala Europa lige odigrane su u četvrtak, a u njima su briljirali hrvatski nogometaši. Tri reprezentativca izborila su svoje mjesto u najboljoj jedanaestorici kola po SofaScoreu.

Dinamovi igrači oduševili

Kompletna Dinamova momčad odigrala je odličnu utakmicu u Krasnodaru, ali najviše su se istaknula dvojica. Bruno Petković postigao je dva pogotka i uvelike sudjelovao u trećem, dok mu je Mislav Oršić asistirao za oba gola. Petković se tako našao u najboljem napadačkom trojcu kola uz Izraelce Erana Zahavija i Munasa Dabbura. Dabbur je zahvaljujući dvama pogotcima i asistenciji ujedno i najbolji igrač kola.

Mislav Oršić pridružio se velikim premierligaškim imenima u sredini terena, Brunu Fernandesu i Garethu Baleu, koji su bili ključni igrači u visokim pobjedama na gostovanjima svojih klubova. Manchester United svladao je Real Sociedad 4:0, a prva dva gola postigao je upravo Fernandes. Četiri pogotka zabio je i Tottenham Wolfsbergeru i pobijedio 4:1, uz gol i asistenciju Balea. U najboljem veznom redu kola svoje mjesto zauzeo je još jedan Izraelac, Antwerpenov Lior Refaelov. 

Barišić dva puta miran s 11 metara 

Trener Rangersa Steven Gerrard sinoć je povjerio zadaću izvođenja jedanaesteraca Borni Barišiću, a hrvatski reprezentativni lijevi bek uzvratio mu je na najbolji mogući način. Prvi jedanaesterac realizirao je u 59. minuti i poravnao rezultat u Antwerpenu na 2:2, da bi s iste pozicije bio precizan i u 90. minuti te tako postavio konačnih 3:4 u korist škotske momčadi. Najbolje je ocijenjeni branič kola, a društvo mu prave Leicesterov Caglar Soyuncu i Unitedov Eric Bailly. Najbolji vratar dolazi iz redova Moldea. Šveđanin Andreas Linde u remiju protiv Hoffenheima 3:3 obranio je devet udaraca, među kojima je i jedan s bijele točke.

 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Spomenimo i da Mislav Oršić ipak nije u najboljih 11 kola po izboru UEFA-e, ali Bruno Petković i Borna Barišić jesu. Uzvratne utakmice igraju se već idući četvrtak.

Pročitajte više