Ovo je najgora Hrvatska u povijesti

Foto: HRS

DVOSTRUKIM povijesnim debaklom završen je nastup Hrvatske na SP-u.

Hrvatska, prošlogodišnji viceprvak Europe, svjetska rukometna velesila koja je od 1995. na svjetskim prvenstvima osvojila po jedno zlato i broncu te tri srebra, ispala je sa SP-a 2021. najtežim porazom u povijesti svjetskih prvenstava, 38:26 protiv Danske.

Najgori poraz od spomenute '95., kada je izborila pravo nastupanja na SP-ima kao reprezentacija međunarodno priznate države, tim je gori što je doživljen od ekipe koja doduše je aktualni prvak svijeta, ali je za utakmicu s Hrvatskom bila teško oslabljena te ju je igrala bez natjecateljskog naboja.

Naime, Danska je ranije izborila prolazak u četvrtfinale, a protiv Hrvatske joj je zbog crijevne viroze koja je poharala reprezentaciju nedostajalo pola igrača, među kojima i Mikkel Hansen, najbolji danski i jedan od najboljih rukometaša svijeta.

Najtežim porazom ikad na SP-ima Hrvatska je ostvarila i najgori plasman na svjetskim prvenstvima u povijesti. Do sada je to bilo 13. mjesto 1997. godine u Japanu, a od katastrofe protiv Danske to je 15. mjesto (od 32 reprezentacije) u Egiptu 2021. 

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više